Iată ce a scris pe profilul său de Facebook cunoscutul jurnalist Cătălin Ştriblea, duminică, 06 august a.c., aflându-se în drum spre Braşov, tranzitând DN 73 cel plin de semafoarele din plata CNANDR către firma Straco:  „Eu cred că primarul din Rucăr şi Poliţia locală de acolo sunt printre cei mai indolenţi oameni din administraţie. Să vezi situaţie. La intrarea în localitate este o lucrare de asfaltare, semaforizată. Pentru că e duminică pe sensul dinspre Braşov s-a făcut o coadă de 15 km minim. 45 de minute durează să treci. La capătul celălalt se aflau fix 7 maşini când am trecut eu, dar care aveau acelaşi timp la semafor, că aşa e reglat. Nimănui nu i-a trecut prin cap ca doi poliţişti, funcţionari sau muncitori pot rezolva situaţia cu uşurinţă, preluând sarcina semaforului. Dar poate vor oamenii să se laude că e ca pe Valea Prahovei. Sau poate sărbătoreau mărirea de salarii. La mai mare!”.

          Este de precizat că întreg DN 73, prim tronson Piteşti – Câmpulung, iar acum alt tronson Câmpulung – Braşov se află în plin proces de îndelungă reabilitare şi modernizare. Până ce va fi finalizat reprezintă unul dintre cele mai ingenioase teste psihologice pentru şoferi.

Mai ales că firma ce a câştigat licitaţia se tot face că lucrează poziţionându-şi cât mai multe semafoare pe tronsoanele de drum ce trebuie modernizat. Şi acesta fiind un mod de a arăta că se munceşte prin simpla blocare a Drumului Naţional 73. Căci de unde s-ar mai justifica enormele cheltuieli dacă s-ar termina lucrările la termenele prevăzute şi la parametrii de calitate stabiliţi în acte?

În mod normal până la finalizarea lucrărilor DN 73 ar fi trebuit să fie un drum pe care să nu se plătească taxă. Mai mult, un alt drum care ar trebui să fie folosit fără Rovinietă ar fi Câmpulung – Curtea de Argeş.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.