În această dimineață, un echipaj SMURD de prim ajutor calificat a fost solicitat să intervină în comuna  Mihăești, satul Furnicoși, în cazul unei persoane rănită de urs.

Echipajul medical, ajuns de urgență la locul solicitării, a constatat că era vorba despre o victimă de sex masculin, în vârstă de aproximativ 47 ani, care prezenta o plagă la gamba dreaptă. În urma monitorizării, victima a fost transportată la spital.

În zonă a fost transmis și mesaj RoAlert.

De subliniat că, în zona Muscelului, apariația urșilor a devenit o obișnuință. Dacă în unele comune doar se plimbă pe străzi sau dau câte un tur al unor proprietăți private, în altele fac dezastru așa cum s-a întâmplat recent la Rucăr, sat Sătic, unde ursul a omorât un porc, a mursecat alți trei, iar altul a fost dat dispărut.

Conform legii actuale, urşii consideraţi un pericol real pentru populaţie sunt „relocaţi” sau „recoltaţi”. Ministerul Mediului stabilind ca numărul „recoltărilor” pentru anul 2023 să fie de 481 urşi de pe întreg teritoriul României. Urşi ce pot să fie ucişi de asociţaiile de vânătoare numai în prezenţa şi la ordinul primarilor.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.