În şedinţa de Guvern de vineri, 16 Februarie a.c., a fost aprobată prin Hotărâre de Guvern atestarea unor localităţi sau părţi din localităţi ca staţiuni turistice de interes naţional şi local, precum şi modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice.

Prin acest act normativ, s-a aprobat atestarea ca stațiune turistică de interes național a zonei turistice a municipiului Baia Mare, județul Maramureş, și, de asemenea, atestarea ca stațiuni turistice de interes local a altor 13 localități sau părți de localități din țară, pe prima poziţie situându-se o comună din zona Muscelului.

Lista noilor stațiuni turistice de interes local:

–    comuna Lereşti, județul Argeş

–    Zona turistică Vârtop-Nucet, județul Bihor

–    comuna Sâncraiu, judeţul Cluj

–    comuna Sita Buzăului, județul Covasna

–    Zona turistică a oraşului Vlăhiţa, județui Harghita

–    Zona turistică Cincis-Cerna, comuna Teliucu Inferior, judeţul Hunedoara

–    comuna Râu de Mori, judeţul Hunedoara

–    Zona turistică a comunei Şişeşti, județul Maramureş

–    comuna Ieud, județul Maramureş

–    oraşul Broşteni, județul Suceava

–    comuna Fârdea, județul Timiş

–    comuna Murighiol, județul Tulcea

–    Zona turistică a comunei Costești, Judeţul Vâlcea

–    comuna Urecheşti, județul Vrancea.

Stimați lereșteni,

În ședința de Guvern de astăzi (n.red. 16 Februarie 2024) a fost aprobată oficial atestarea localității Lerești ca staţiune turistică de interes local.

Este un pas deosebit de important pentru turismul din Lerești și din România și o nouă promisiune către lereștenii de pretutindeni că ne ținem de cuvânt să facem tot posibilul pentru a duce comuna noastră în topul celor mai bune din țară.

Desigur, noua atestare vine și cu o responsabilitate privind protecția mediului înconjurător și normele de conviețuire, însă avem speranța că totul se face cu drag atunci când știm că de azi locuim într-o zonă turistică de interes major de care trebuie să avem grijă!”, se arată în anunţul făcut de Primăria Lereşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.