A fost nevoie de două ședințe pentru ca bugetul local al comunei Stoenești pentru anul 2024 să fie votat, dar fără a fi măcar puse în discuţie o serie de amendamente aduse de opoziţie şi nu fără accese de furie politică din partea unui consilier local al PSD, ca reprezentat al puterii în localitate.

Așa cum se poate observa în scurtul material video, în ședința Consiliului Local al Comunei Stoenești, care a avut loc joia trecută, la ora prânzului, social-democratul Alin Pojală, în calitate de ales local, face o adevărată criză de nervi, ridicându-se chiar peste masă cu intenția probabilă de a sări la propriu la gâtul opozantului său, consilierul USR Florin Oancea. Rezumându-se totuși numai la istericale argumentate prin gesturi largi, consilierul, ce pare că are nevoie de ceva calmante, se linişteşte numai după ce dă cu propriul telefon de masă și la îndemnul continuu au colegilor săi de partid.

Consilierul local PER Cristian Arzoiu

Criza de nervi a alesului local a fost cauzată de o listă cu amendamente adusă bugetului local de către consilierii opoziţiei. Consilierul USR Florin Oancea şi consilierii PNL au propus asfaltarea a patru drumuri comunale (Valea Coteneştilor, Piatra, Slobozia și Bijetoarea), însă primarul Ion Marin, susţinut de grupul său de consilieri PSD şi de consilierul PER Cristian Arzoiu, a considerat că mai important este să prindă în buget suma de 800 mii lei pentru pietruirea unui drum agricol privat.

Subiectul, deşi controversat, a fost tratat cu atâta vehemenţă de către consilierul Pojală încât e greu de crezut că nu e ceva putred la mijloc. Este de neînţeles o astfel de ieşire din partea unui ales local, care se află pe acea funcţie vremelnică pentru a reprezenta oamenii din localitate şi în nici un caz pentru a apăra în mod total necontrolat doar opiniile grupului politic din care face parte în detrimentul comunităţii.

Din tot circul se poate constata că politica actuală nu se mai face cu diplomaţie, decizii nu se mai iau în urma unor discuţii ţinute în limita bunului simţ şi care să fie constructive. Politica actuală se face cu ţipete şi urlete, posibil pentru a se încerca astfel distragerea atenţiei de la realele probleme.

„Am avut o ședință extrem de tensionată. Votul din comisie a fost unul negativ, conform celor scrise mai jos în document, având câștig de cauză!

Sincer, eu sunt foarte dezamăgit de faptul că amendamentele depuse de noi privind asfaltările pe: Valea Coteneştilor, Piatra, Slobozia și Bijetoarea, nu au vrut să le prindă în documentele inițiale ale bugetului.

La ședința de Consiliu au votat bugetul în forma actuală cei 6 consilieri PSD, ajutați de Cristian Arzoiu (PER), deci fără asfaltari.

Noi nu am fost de acord cu faptul că nu au scris negru pe alb asfaltările pe: Valea Coteneştilor, Piatra, Slobozia și Bijetoarea! A rămas totuși să vină la investiții ulterior cu aceste amendamente depuse de noi!

A fost foarte bine că am rămas uniți (eu, Dragos Stuparu, Cristi Bragă, Cătălin Iosifescu, Doru Vrabie și Marian Văcaru) și sperăm ca la următoarele alegeri să nu mai fim nevoiți să stăm într-un consilier, să fim cel puțin 8 din 13, vedeți că 7 din 13 este foarte riscant ca unul să cedeze presiunilor!” – a scris consilierul USR Florin Oancea pe pagina sa de Facebook la puţin timp după şedinţă.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.