Centrul Info – Trafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române anunţa duminica trecută, 23 iulie a.c., fix la ora 17.15, că „DN 73, din cauza ploii torenţiale şi a aluviunilor scurse pe suprafaţa carosabilă, traficul rutier între localităţile Câmpulung şi Dragoslavele, la kilometrul 63 este blocat”.

Și totul din cauza unei ploi abundente, nicidecum vreo furtună să rupă totul în jur.

Mai exact, la prima ploaie mai zdravănă, Drumul Naţional 73, pe ruta Câmpulung – Braşov devine un real pericol pentru şoferii aflaţi în trafic, dar şi o rută nepracticabilă pentru câteva ore, timp în care pentru degajarea traficului rutier se munceşte pe bani publici. Totul după ce în zona Muscelului, respectiv zona Mateiaş şi nu numai, s-a tot defrişat, s-a tot scormonit după calcarul local. Pădurile şi calcarul aducând profituri uriaşe unora şi altora, care actual ar cam trebui să fie luaţi la răspundere şi buni de plată în caz de calamităţi naturale în zonă.

„Imediat,  Poliţia Română a dat ca rută alternativă, pentru autovehiculele sub 7,5 tone, Drumul Judeţean 725 Dragoslavele – Drumul Naţional 72A Stoeneşti – Drumul Naţional 73. Numai că, din cauză că şi DN 1A, între Măneciu şi Cheia a fost blocat tot din cauza pietrişului adus de ploaie, bucureştenii au ales DN 73, care, la rândul lui a fost blocat pentru două ore. Până ce strada, pe o lungime de 50 de metri a fost curăţată de pietre, pământ şi crengi, coadă de maşini s-a întins până la intrarea în Rucăr. Cei care au ales ruta spre Stoeneşti au înaintat cu viteza melcului din cauză că drumul este în construcţie şi trece prin mijlocul localităţilor.

Circulaţia a fost reluată după ora 19.00, după ce segmentul de drum a fost degajat de angajaţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, ajutaţi de cei de la DRDP Bucureşti. Agenţii Poliţiei Rutiere Câmpulung au fost şi ei la faţa locului.”, a relatat Evenimentul Muscelean cum s-au petrecut lucrurile, doar după căderea unei … ploi.

Există un risc major ca DN 73, care mai înghite şi bani grei pentru reabilitare, să fie blocat la fiecare ploaie torenţială. Aşa cum există riscul ca localităţi precum Rucăr, Dragoslavele, Dâmbovicioara, să fie măturate de ape învolburate, şi asta datorită faptului că ani de-a rândul în zonă pădurile au fost pur şi simplu rase de pe faţa pământului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.