Sâmbătă, 8 iunie a.c., peste o mie de copii și părinți au umplut Piața Milea din Pitești, unde s-a desfășurat a VIII-a ediție a concursului de dans modern și tradițional „Dansul Lalelelor”. În concurs au evoluat peste 750 de copii cu vârste între 7 și 18 ani din 14 județe, care au trecut prin filtrul unor selecții serioase, ca să intre în acest concurs, care, de la an la an crește din punct de vedere al actului artistic.

Au încântat publicul cu un dans tradiţional, specific regiunii lor, și dansatorii din Ahmet Bey, Turcia, care au venit însoțiți de primarul și viceprimarul orașului lor.

Dansul Lalelelor este organizat de Școala de Arte și Meserii Pitești în parteneriat cu Liceul „Ion Barbu” Piteşti și Inspectoratul Școlar Județean Argeș, concursul fiind cuprins în calendarul anual de activități al Ministerului Educației. Pentru prima oară, în acest an a fost organizată și o sesiune de referate și comunicări intitulată „Dansul-artă vie”.

Concursul a început la ora 09.00 și a durat nu mai puțin de 5 ore, timp în care participanții au interpretat 78 de dansuri, care mai de care mai spectaculoase și pline de culoare.

Din juriu au făcut parte profesori și inspectori desemnați prin decizie semnată de inspectorul general şcolar Dumitru Tudosoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.