La data de 14 decembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat 5 percheziții domiciliare, în județul Argeș, la locuințele a 3 persoane cercetate pentru efectuarea fără drept de operațiuni comerciale cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, trafic de droguri de risc și de mare risc, în formă continuată.

În prima cauză, s-a reținut faptul că, pe parcursul anului 2023, o persoană ar fi comercializat, în mod repetat, cu sume cuprinse între 50 și 150 de lei, droguri de risc (canabis) și substanțe psihoactive (2MMC) unor consumatori, din județul Argeș.

Din actele de urmărire penală efectuate, în cel de-al doilea dosar, a rezultat că două persoane ar fi comercializat, în mod repetat, droguri de mare risc, cunoscute sub denumirea generică de cristal (3-CMC și 4-CMC) către consumatori, din același județ.

În urma perchezițiilor efectuate, în municipiul Pitești și comuna Bascov, au fost descoperite și ridicate aproximativ 50 de grame de substanță pulverulentă susceptibilă a fi droguri de mare risc, 20 de grame de substanțe psihoactive, aproximativ 10 grame de canabis, un cântar electronic și 3 telefoane mobile.

De asemenea, au fost descoperiți și ridicați peste 13.000 de lei și 100 de euro, precum și alte mijloace de probă.

La data de 14 decembrie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor 3 persoane bănuite.

Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Argeș a dispus arestarea preventivă a celor trei persoane, pentru 30 de zile.

Sprijinul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Activitățile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.