La finele săptămânii trecute, ministra Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat că de la începutul anului şi până în prezent au fost aduşi în ţară peste 700 de fugari condamnaţi de instanţele din România, însă mai este foarte multe de lucru, pentru că „mai avem mulţi fugari în Italia”. 
Ieri, ministra a anunţat că ultimul condamnat fugar din dosarul Vâlcov,  fostul primar din Slatina, Minel Florin Prina, condamnat definitiv pentru acte de corupție, a fost adus în ţară şi a fost dus direct la Penitenciarul Rahova pentru a-şi ispăşi pedeapsa. 

“Doar cine nu vrea să vadă mai poate spune că statul român nu face eforturi incredibile în aducerea fugarilor în țară.
În fiecare zi ne ocupăm de acest subiect, este prioritate de agendă pentru guvern.
Fugarul Minel Florin Prina, fostul primar al Municipiului Slatina a fost adus în țară. În această noapte (în noaptea de 14 spre 15 decembrie a.c.) a ajuns la penitenciarul Rahova.
Era ultimul fugar dintre condamnații în același dosar cu Darius Vâlcov care se sustrăgea de la pedeapsă. El are de executat 4 ani și 6 luni de închisoare.
Și în acest dosar, se face justiție până la capăt!
Mulțumim autorităților din Republica Italiană pentru cooperarea judiciară bună. În anul acesta, circa 100 de fugari au fost aduși numai din această țară.
Statul român se ocupă de combaterea fenomenului fugarilor indiferent de numele lor.
În total, numărul persoanelor ajunse din străinătate în structurile Administrației Naționale a Penitenciarelor anul acesta se apropie de 1000.
Dintre aceștia, peste 700 sunt fugari condamnați de instanțele românești.
O altă categorie, peste 260 de persoane, sunt cetățeni care au comis fapte în străinătate dar au solicitat să execute pedeapsa în țară. Este o dovadă a faptului că în penitenciarele românești sunt condiții preferabile celor din alte țări. Fugarii care invocă condițiile din penitenciare pentru a evita predarea către România vehiculează informații false.
Vom face și în continuare tot ce putem pentru aducerea fugarilor în România.”, a declarat ministra Justiţiei, Alina Gorghiu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.