În cursul zilei de marţi, 28 mai 2019, firmele care au câştigat licitaţia pentru lucrările de extindere a reţelelor de apă şi canalizare menajeră în mai multe zone ale municipiului au „comis-o”… din nou.

De această dată „Doreii”, angajaţi de o asociere de firme (SC Sercop ADN SRL, SC CORNEA IND CONSTRUCT SRL şi SC ARGCONS GLOBAL SRL), au reuşit să lase fără apă la robinete mai multe familii de pe străzile: Târgoviștei, Ion Giurculescu, Mărăști și Valea Româneștilor.

Angajaţii asocierii, care are contract cu primăria Câmpulung pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare menajeră şi spre Valea Bărbuşii, au lucrat conform programului, însă au şi reuşit să provoace o avarie la reţea. Astfel încât, SC Edilul CGA SA a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile în zonă pe perioadă de timp nedeterminată, adică până la rezolvarea problemei. O problemă pe care „asocierea” responsabilă cu avaria a încercat să o paseze la primărie, iar primăria către Edilul CGA SA, că poate, poate se rezolvă totul în stil autohton: „moca” şi cu „batista pe ţambal”.

Numai că, aşa cum era şi normal şi legal şi cum s-o mai putea numi, Edilul CGA şi-a arătat disponibilitatea de a rezolva problema şi a factura serviciile. Oferta fiind refuzată de firmele private. În cele din urmă, la remedierea avariei, au lucrat oamenii care au stricat supravegheaţi îndeaproape de angajaţii Edilul CGA.

Problema a fost rezolvată, iar locuitorii străzilor mai sus enumerate s-au putut bucura din nou de „luxul” de a avea apă la robinete.

De amintit că, în ultima perioadă de timp, aceleaşi firme au mai avut parte de încă două incidente: distrugerea unui drum şi a unor şanţuri pe Valea Bărbuşii, când locuitorii zonei le-au interzis accesul, şi distrugerea unui microzub al unei firme de transport persoane prin neasigurarea şi nesemnalizarea corespunzătoare a zonei de şantier.

Notă cu privire la valoarea lucrărilor:

  1. Asocierea: SC SERCOP ADN SRL, SC CORNEA IND CONSTRUCT SRL, SC ARGCONS GLOBAL SRL – 2.473.290,00 lei pentru „EXTINDERE REŢEA APĂ PE STRĂZILE GRIGORE ALEXANDRESCU ŞI VALEA BĂRBUŞII DIN MUNICIPIUL CÂMPULUNG – Proiectare + Execuţie”;
  2. Asocierea: SC SERCOP ADN SRL, SC CORNEA IND CONSTRUCT SRL, SC ARGCONS GLOBAL SRL – 1.751.651,70 lei pentru „Extindere reţele de canalizare menajeră pe străzi din Municipiul Câmpulung (C-tin Brâncoveanu, Petre Ţuţea, Valea Bărbuşii, Maramureş, Calea Pietroasă, Drăceşti, Calea Măgurii) – proiectare + execuţie”.

De subliniat fiind că, până la obţinerea celor două mari contracte cu primăria Câmpulung,  putem spune că potrivit unei statistici, numai societatea Sercop ADN SRL a mai încheiat 107 contracte de achiziții publice cu instituţii ale statului în valoare totală de 1.482.146,28 lei.

Suntem foarte curioşi să vedem ce alte incidente vor mai avea loc în perioada derulării lucrărilor, la ce costuri finale vor ajunge acestea şi ce se va mai întâmpla pe parcurs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.