Scurt istoric: În urmă cu 15 ani, mai cu exactitate la finele anului 2002, imobilul Casa de Cultură „Tudor Muşatescu” a fost predat Ministerului Culturii pentru a fi consolidat şi restaurat în vederea „punerii în valoare a Palatului Culturii”. Lucrările, la clădirea predată la cheie pentru „restaurări” şi „consolidări”, au înghiţit aproape un milion de euro de la bugetul statului.

O sumă colosală îngropată în structura de rezistenţă, cât să nu se dărâme, a unei clădiri de patrimoniu şi crearea unei butaforii, prin spoirea faţadei ce ascunde dezastrul greu de descris în cuvinte, însă surprins în imagini.

Anul trecut, în 2016, firma ce s-a ocupat de transformarea „Palatului Culturii” în „Casa Groazei” (SC Romconstruct Holding Grup SA) a solicitat, în instanţă, atât Institutului Naţional al Patrimoniului, cât şi municipiului Câmpulung, să îi plătească suma colosală de 574.471,01 lei pentru paza ruinei, aferentă perioadei 17.01.2014 – 19.10.2015. Sumă la care s-ar adăuga dobânzi.

Ba mai mult, Ministerul Culturii, prin „puiul său” Institutul Naţional al Patrimoniului, mai că obligă primăria Câmpulung să-şi preia imobilul în stare avansată de degradare, în condiţiile în care, iniţial, i-a fost predat „la cheie”. Totul în situaţia în care la data „transferului” de administrare clădirea a fost predată Ministerului în timp ce-n ea se desfăşura activitate. Cu alte cuvinte în stare bună pentru a fi doar consolidată şi restaurată.

Recent, primarul Liviu Ţâroiu a precizat că există un litigiu între municipiul Câmpulung şi părţile implicate. Urmând a se vedea cum o să fie soluţionată problema în cele din urmă.

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.