Liberalii argeşeni au transmis către mass media argeşeană raportul Comisiei pentru Cultură, Arte, Mijloace de informare în masă asupra Proiectului de Lege privind achiziţionarea imobilului Ansamblul conacului Brătianu – Florica („Vila Florica”), situat în localitatea Ştefăneşti, judeţul Argeş. PNL Argeş precizând că din raport „se poate observa foarte clar nesinceritatea de care a dat dovada şi dă Partidul Social Democrat în legătură cu acest subiect”.

„Vila Florica” devenind pentru politicienii argeşeni un subiect de campanie de imagine, timp în care la Bucureşti cărţile se fac după cum bate vântul, neinteresând pe mai marii ţării la cine o să ajungă istoricul imobil de la Ştefăneşti.

„Din partea Guvernului a participat la lucrările Comisiei, domnul Alexandru Oprean, secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, care a precizat faptul că ministerul nu susţine adoptarea proiectului de lege.

<<Conform prevederilor art.75 din Constituţia României, republicată, şi ale art.92 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, Camera Deputaţilor este Cameră decizională. În conformitate cu prevederile art.61 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, membrii Comisiei au examinat proiectul de Lege în şedinţele din zilele de 7 şi 28 martie 2017.

La lucrările Comisiei şi-au înregistrat prezenţa un număr de 14 deputaţi, din totalul de 15 membri. În conformitate cu prevederile art. 55 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, republicat, din partea Guvernului a participat la lucrările Comisiei, domnul Alexandru Oprean, secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, care a precizat faptul că ministerul nu susţine adoptarea proiectului de lege. Proiectul de Lege supus dezbaterii are ca obiect de reglementare achiziţionarea imobilului Ansamblul conacului Brătianu–Florica („Vila Florica”), situat în localitatea Ştefăneşti, judeţul Argeş de către Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

La dezbaterea proiectului de Lege Comisia a avut în vedere avizul favorabil, cu observaţii şi propuneri, al Consiliului Legislativ transmis cu nr. 652 din 6 iulie 2016.

În urma examinării proiectului de Lege şi a opiniilor exprimate, deputaţii prezenţi la lucrări, au hotărât, cu majoritate de voturi (o abţinere), să supună plenului Camerei Deputaţilor, adoptarea proiectului de Lege privind achiziţionarea imobilului Ansamblul conacului Brătianu–Florica („Vila Florica”), situat în localitatea Ştefăneşti, judeţul Argeş, de către Ministerul Culturii, în forma adoptată de Senat.>>”, se arată în comunicatul PNL Argeş.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.