Noul Guvern aduce şi schimbări în rândurile îngroşate ale secretarilor de stat. Astfel că, social – democraţii din teritoriu au început să facă şi să desfacă liste cu posibile noi numiri şi le-au dus mai marilor de la Centru, singurii abilitaţi să-mpartă funcţiile. Asta, după ce o parte din actualii secretari de stat, nesusţinuţi de actuala putere, vor fi puşi pe liber.

Din cei 130 de secretari de stat este posibil ca şi Argeşul să prindă trei locuri. Fără a mai pune în calcul subsecretarii de stat, şefii de agenţii, consilierii şi secretarele acestora, posturile puse în joc sunt destule.

La sfârşitul săptămânii trecute, vineri, 16 februarie a.c., s-a întrunit Comitetul Executiv extins al PSD Argeş, format din preşedinţii de organizaţii, primarii, parlamentarii şi consilierii judeţeni PSD.

„În debutul şedinţei, preşedintele Şerban Valeca a solicitat un vot privind acordarea încrederii şi susţinerii, în continuare, pentru preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Argeş. În unanimitate, CEx PSD Argeş a votat pentru. Această solicitare s-a făcut în urma comentariilor şi dezinformărilor apărute în spaţiul public privind eventuala lipsă de încredere din partea unor şefi de organizaţii sau primari.

În continuare, s-au făcut trei propuneri pentru ocuparea unor funcţii politice de secretari de stat pentru Ministerul Transporturilor, Ministerul Economiei şi ANPC. Totodată, s-a propus suplimentarea cu un post pentru secretar de stat la Ministerul Finanţelor Publice, cu observaţia că postul de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice se menţine.

De asemenea, în urma sesizării cetăţenilor şi după câteva întâlniri de mediere ce au avut loc între primar şi consilierii locali PSD ai oraşului Ştefăneşti, s-a supus discuţiei, în cadrul CEx,  situaţia  politică creată. S-a remarcat faptul că, deşi a fost invitată, doamna primar nu a dorit să participe la şedinţă. În urma discuţiilor s-au făcut două propuneri: una a preşedintelui – de sancţionare cu “avertisment” a tuturor consilierilor locali PSD şi a doamnei primar, iar cealaltă propunere, ce a venit din partea unui membru al biroului, a fost convocarea adunării generale a PSD Ştefăneşti, la care să participe şi toţi membrii BPJ Argeş pentru analizarea situaţiei existente.

În urma dezbaterilor, s-a aprobat convocarea adunării generale a PSD Ştefăneşti, cu participarea   membrilor biroului judeţean al PSD Argeş.

Totodată, s-a mandatat biroul permanent judeţean să aprobe repartizarea mandatelor ce vor reveni Organizaţiei Judeţene a PSD Argeş la Congresul din luna martie a.c.”, se arată într-un comunicat al PSD Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.