„Partidul Forţa Naţională – Argeş vă propune să citiţi ceva (nu este vorba despre programul nostru politic)

Dragi prieteni !

Nu cred că vreun partid v-a mai recomandat vreodată să citiți ceva în afară de programul său politic, dar iată că se întâmplă.

Vă sugerăm că citiţi „Proștii Europei / Cum se sinucid civilizațiile”, de Traian Ungureanu, carte apărută zilele acestea la Editura Humanitas.

Pentru a vă incita la lectură, vă propunem un scurt fragment:

„Furia ucigașă a Islamului ar fi răspunsul meritat la amestecul Occidentului în lumea arabă. Serios? Și atunci de  ce ucide Statul Islamic șiiți, kurzi și iordanieni? Tot ca să se răzbune pe imperialismul britanic? Și încă un lucru: după două intervenții nucleare americane, în Japonia, și după 50 de ani de dictatură sovietică în Europa de Est, unde sunt teroriștii japonezi jurați să omoare americani și teroriștii polonezi cu veste sinucigașe în metroul moscovit? Aliații occidentali au distrus militar statul german și statul japonez. Rusia a fost și  rămâne cel mai sever și mai stupid imperiu colonial cunoscut în istorie. Unde e reacția anticolonială a asupriților?

Problema Occidentului nu e că a intervenit în Orientul Mijlociu. Problema e că n-a intervenit destul. O mulțime de europeni se jură că vor să distrugă Statul Islamic, dar pentru asta nu e suficient să înalți drone sau să arunci bombe, din cer în păpușoi. Și nici teoriile despre măreția musulmană nu ajută.

            A doua prostie oficială spune că terorismul islamic nu are de-a face nici în clin nici în burkă – atenție!- cu adevăratul Islam. Teroriștii musulmani deformează învățătura islamică. A se slăbi chingile de pe creier! Suntem, de fapt, în fața vechiului argument stângist care jură că Stalin și Ceaușescu au trădat și deformat nobilul și adevăratul socialism. Până la urmă, religia e ce fac oamenii din ea.”

(Între noi fie vorba, nici nu v-ați fi putut închipui că autorul, TRU, europarlamentar PNL și ca atare membru al PPU, a putut să scrie o carte în cheie națională; ne simțim confortabil să vedem că avem adepți „sub acoperire”).

Suntem siguri că aţi remarcat lipsa „corectitudinii politice”, adică a acelui set de interdicţii care ne face să ne îngheţe mintea şi să preluăm pe nemestecate ideile altora.

Cum să gândeşti româneşte cu ideile altora ?

De aici, ar pleca însă o altă discuţie.”, se arată în comunicatul Partidului Forţa Naţională Argeş semnat de preşedintele organizaţiei judeţene Andrei Mihai.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.