Săptămâna trecută, un parlamentar liberal a propus majorarea cuantumului alocaţiei de stat pentru copii începând cu 1 ianuarie 2019. O creştere de 50% pentru copiii cu vârste cuprinse între 0-2 ani, care vor beneficia de o alocaţie în valoare de 300 lei (200 lei în prezent) şi cu 80% pentru copiii cu vârste cuprinse între 2-18 ani, care vor beneficia de o alocaţie în valoare de 150 lei (84 lei actual).

„Romania se afla, din nefericire, pe ultimul loc în Uniunea Europeană în privinţa cuantumului alocaţiei pentru copii. Daca în majoritatea acestor state alocaţia porneşte de la peste 100 de euro, în România copiii primesc echivalentul a 18 euro pentru fiecare copil, o sumă care nu acoperă decât într-o foarte mică măsura necesităţile unui copil. În ultimii ani, această sumă de bani a rămas neschimbată, dar nu acelaşi lucru putem spune despre valoarea ei, care este în realitate mai mică, ţinând cont de faptul că avem o inflaţie mare şi o creştere a preţurilor pe măsură.”, a precizat deputatul liberal Robert Sighiartău, intr-un comunicat de presa.

Mai rămâne de văzut dacă propunerea parlamentarului din opoziţie va fi îmbrăţişată cu votul „pentru” şi de către actuala putere mult prea interesată doar de majorarea substanţială a veniturilor celor din sistemul de stat şi a obţinerii de pensii speciale.

Problema alocaţiei de stat pentru copii fiind un subiect care a mai fost pus în discuţie, însă foarte repede trecut cu vederea de către clasa politică actuală.

Ca o paranteză, statul face o întreagă risipă de bani pe programe şi proiecte destul de ambigue. Ca exemple “cornul şi laptele”, pachet ce ajunge în şcoli la mult timp după începerea anului şcolar şi care de cele mai multe ori este o reală risipă nejstificată de bani. Cât priveşte apariţia fructelor în şcoli, achiziţionate cu bani grei, şi aici problema este gravă, căci mulţi dintre elevi au văzut într-un întreg an şcolar doar trei – patru mere strivite şi mucegăite.

Dar cine să verifice?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.