Nepăsare, nepricepere, aroganță, lipsa bunului simț… nu știm ce cuvinte ar fi mai  potrivite pentru a cataloga toate acțiunile actualei guvernări.  E tot mai clar ca PSD – ALDE, prin oamenii pe care îi are la frâiele acestei țări, dincolo de lipsa de profesionalism, au ajuns chiar să se dezumanizeze. Mândria cu care actualul Ministru al Educaţiei, Liviu Pop a anunțat senin, că elevii de clasa a V-a vor avea manual şi la Educaţie fizică, fiind deja aprobate manuale pentru această disciplină, aproape că  ne lasă fără cuvinte.

Că cei de la PSD – ALDE nu vor performa în actul de guvernare, era de așteptat, dar modul în care o fac, este mai mult decât am fi crezut.

Oare domnul ministru, știe că programa este mult prea încărcată și că e nevoie să simplificăm lucrurile, nu se le complicăm? Ştie , oare, domnul ministru, că tot mai mulți copii au afecțiuni ale coloanei vertebrale, din cauza că ghiozdanele pe care copiii sunt nevoiți să le care zilnic în spate, sunt grele chiar și pentru un adult? Că, în 2017, există școli cu toalete în fundul curții, fără condiții minime de decență, unde copiii sa meargă să studieze? Că avem copii extraordinari care își fac temele la lumina lumânări, tocmai pentru că vor o viață mai bună?

„Da, elevii din clasa a 5-a vor avea manual şi la disciplina educaţie fizică.”, a scris Pop pe pagina sa de Facebook. E mesajul unui ministru prin care arată cât de indiferent e la problemele reale ale învățământului românesc.

Da, domnule ministru, copiii au nevoie de mișcare, nu de un manual în plus! Da, domnule ministru, copiii au nevoie să se simtă iubiți, apreciați, încurajați, susținuți de școală, în general! Da, domnule ministru, nu vă meritați locul pe care îl ocupați la Palatul Victoria și ar trebui să vă gândiți serios, să mergeți acasă liniştit și să studiați dumneavoastră manualul de Educație fizică. Promitem să vă scoatem la lecție mai apoi, și să vă dăm nota pe care o meritați: zero barat!

 De precizat că după valul de comentarii privind ideea sa de a socoate manuale la disciplina educaţie fizică şi sport, ministrul Educaţiei Liviu Pop a dispărut din mediul virtual, posibil pentru a-şi păstra numai pentru sine măreţele planuri privind o nouă „reformă” a învăţământului românesc.

Foto adevarul.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.