Lider liberal: „Nu ştim, dar e posibil ca cei de la ALDE să ne numere chiar ouăle!”

Noul Guvern PSD-ALDE, condus de Viorica Dăncilă, pregăteşte introducerea  impozitului pe venitul global al persoanei fizice, pentru anul următor, o nouă ghiulea pentru veniturile românilor, deja afectate de „revoluţia fiscală” şi erodate substanţial de inflaţie.

Introducerea acestui nou tip de impozit pe venitul global, este prevăzut de specialiştii în economie ca un pas hotărâtor în vederea impozitării progresive a românilor.

Eliminarea cotei unice este total inoportună, o asemenea decizie ar crea un haos fiscal şi mai mare decât cel de acum. Cota unică este, în primul rând, cea care a simplificat sistemul de administrare fiscală atât din perspectiva contribuabilului, cât şi din perspectiva autorităţilor fiscale. Cota unică a descurajat evaziunea fiscală, emigrarea fiscală a companiilor autohtone şi a favorizat rămânerea în ţară a capitalului.

PNL atrage atenţia majorităţii politice şi va acţiona cu toate instrumentele pe care le are la dispoziţie pentru a preîntâmpina eliminarea cotei unice.

„Reamintesc faptul că în campania electorală din decembrie 2016, deputatul PSD de Argeş, Cătălin  Rădulescu, declara faptul că dacă vor ajunge la guvernare, nu vor mai aplica nicio taxă şi niciun impozit românilor! Câte impozite şi taxe noi, aţi introdus d-le. Deputat? Deja începând de săptămâna trecută, gospodăriile românilor sunt inventariate, numărându-se: găinile, porcii, ovinele, caprinele, bovinele etc. (scăpând doar hamsterii)! Nu ştim, dar e posibil ca cei de la ALDE să ne numere chiar ouăle! Este nevoie disperată de bani la buget şi vor lărgirea bazei de impozitare şi identificare a tuturor formelor de venit din România,  pentru acoperirea deficitului bugetar!”, este ceea ce susţine Gelu Tofan, vicepreşedinte PNL Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.