Marea minciună pe care cei de la PSD-ALDE au livrat-o românilor înaintea alegerilor din 2016 – „creștem salariile!” – iese la iveală, zilele acestea, în toată mizeria ei. I-au tras pe sfoară pe mulți români!

Informații tot mai numeroase arată că multe salarii scad, atât la stat cât și în sectorul privat. S-au pomenit cu salarii reduse grefieri, experți criminaliști și personalul auxiliar de specialitate criminalistică, unii profesori, personalul auxiliar din învățământ, persoanele cu handicap grav sau accentuat, angajaţii instituţiilor ce gestionează fonduri europene, etc. În privat, mulți patroni de firme mici, îndeosebi, nu vor reuși să compenseze pierderile de salarii ale angajaților.

            Momentul adevărului dureros va veni, pentru mulți angajați, în câteva zile, odată cu fluturașii de salarii pe ianuarie. În cel mai fericit caz, dacă se poate spune așa, o parte dintre bugetari se vor alege cu doar câteva procente din trâmbițata majorare de 25 %. Și acelea vor fi înghițite rapid de inflația în creștere.

Cauzele sunt clare: o lege a salarizării bugetare făcută prost și pe genunchi, transferul contribuțiilor sociale la angajat, supraimpozitarea contractelor part-time.  PNL, patronatele, sindicatele, experții în fiscalitate și economie le-au semnalat, în repetate rânduri, lui  Dragnea, Olguței Vasilescu, fostului premier, Mihai Tudose și fostului ministru de finanțe, Ionuț Mișa.

Răspunsul acestora a fost un șir de minciuni combinate cu incompetență și cinism. Iată doar câteva  mostre. Olguța Vasilescu: „Eu pot să garantez că niciun salariu din România nu va scădea în momentul în care vom schimba sistemul de contribuții”. Liviu Dragnea: „Toată lumea ştie că salariul net nu are cum să fie scăzut şi angajatorul nu plătește mai mult”. Mihai Tudose:  ”Nu scad sub nicio formă salariile”. Ionuț Mișa: ”Salariul net nu va scădea. Veniturile românilor nu vor scădea”.

Aceste declarații și autorii lor trebuie să figureze, la loc de frunte,  într-o antologie a rușinii și a bătăii de joc față de români.

„România traversează o gravă criză guvernamentală, iar aici nu este vorba de schimbarea premierului din șase în șase luni, ci este vorba de păstrarea unui ministru care întrunește toate atributele incompetenței.  Ministrul ce coordonează Ministerul Muncii și Justiției Sociale, doamna Olguța Vasilescu, manipulează  fără scrupule de peste un an grupurile profesionale ale angajaților bugetari din instituțiile publice, afirmând că urmărește prin modificarea Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice doar o echilibrare a sistemului bugetar de salarizare, deoarece existau disfuncționalități majore. În realitate, incompetența ajunge  acum la rangul de ministru și produce efecte nedorite  în salarizarea bugetarilor, dincolo de temperarea exagerărilor în salarizarea unor directori din sistemul public date exemplu în comunicatele de presă ale ministerului. În acest scandal aflat abia la început, Premierul Viorica Dăncilă  trebuie să o demită de urgență  pe Olguța Vasilescu  pentru incompetenţă, minciună şi cinism.”- declară  Gelu Tofan, vicepreşedinte  PNL ARGEŞ.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.