Lider PNL: „Guvernul PSD lasă bolnavii fără reţete compensate şi medicamente! Ruşine!!!”

„PNL avertizează guvernarea PSD-ALDE că lipsa totală de respect din partea acesteia pentru revendicările medicilor de familie va declanşa, în câteva zile, un val de nemulţumiri sociale fără precedent, cei afectaţi fiind chiar cetăţenii care au mai multă nevoie de buna funcţionare a mecanismelor statului, şi anume bolnavii, persoanele în vârstă, cu handicap, gravidele, copiii.

        Opacitatea totală a Guvernului loveşte chiar fundamentul sistemului sanitar, acolo unde miile de medici de familie muncesc, mulţi dintre ei în condiţii improprii, pentru a surprinde afecţiunile în stadiul incipient, mai uşor de tratat, plătiţi cu câţiva lei pentru o consultaţie.

         Nici una dintre doleanţele aduse repetat, cu o mare decenţă, la cunoştinţa guvernanţilor de către structurile asociative ale medicilor de familie nu a găsit o minimă rezolvare, nici în ceea ce priveşte debirocratizarea sistemului, nici a sistemului informatic nefuncţional, nici a datoriilor pe care casele de sănătate le au de achitat pentru serviciile medicale deja prestate, şi cu atât mai puţin în ceea ce priveşte creşterea – vitală pentru medicina de familie – a procentului alocat acesteia. Alocarea a 278 milioane lei anunţată de către ministrul Bodog în urmă cu câteva zile s-a dovedit a fi o nouă fumigenă, cu tot cu aceşti bani procentul alocat medicinii de familie ajungând tot la nivelul anului care s-a încheiat, adică 5,8%, în condiţiile în care medicii de familie au demonstrat că sistemul nu mai poate funcţiona cu mai puţin de 10% din banii Fondului Naţional de Sănătate.”, comunică PNL Argeş.

        „Parlamentarii PNL au formulat amendamente la Legea Bugetului de Stat pe anul 2018 prin care să se acorde mai mulţi bani acestui segment al sistemului sanitar, dar acestea au fost respinse de către parlamentarii puterii.

Începând cu data de 3 ianuarie 2018, cabinetele de medicina familiei nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurări de sănătate, motiv pentru care pacienţii vor fi obligaţi să plătească. Blocajul care se va produce în câteva zile la nivelul medicinii de familie se va transforma într-un val care se va amplifica în restul sistemului sanitar, prin complicarea afecţiunilor şi prin dezorganizarea sistemului.”, declară preşedintele PNL Argeş, Adrian Miuţescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.