Anunţatele modificări la Legile Justiţiei, pe care ministrul Toader le-a prezentat recent, au ridicat mii de păreri pro şi contra. Mediul virtual fiind invadat de păreri, cele mai multe împotriva deciziei luate de reprezentanţii PSD – ALDE.

„Cred că propunerile prezentate astăzi de dl. Tudorel Toader pentru modificarea Legilor Justiției reprezintă un mare pas înainte. Sigur, vor intra în dezbatere publică, dar sunt câteva criterii de care era mare nevoie și care ne aduc și în rândul țărilor care au un stat de drept puternic nu doar la nivel declarativ, ci și de facto.

În privința altor modificări, precum grațierea sau amnistia, sunt chestiuni cu care întregul guvern trebuie să fie de acord. Alte modificări la Codurile Penale ar trebui făcute de Parlament, poate și la propunerea guvernului/ministerului justiției. Nu cred că trebuie să ne grăbim. Trebuie să așezăm în sfârșit lucrurile temeinic pentru a elimina cât mai mult eventualele portițe și în același timp pentru a elimina cât mai mult posibilele abuzuri, lucru foarte important.

Cred că dacă vor fi unele nemulțumiri justificate ale celor din această lume a justiției, vor fi luate în calcul de Parlament. Dar nu pot să nu observ și corul de postaci care s-au reactivat brusc din amorțeală, la strigătul disperat al dlui Iohannis și al unui grup de oameni care riscă să cam piardă din prea multa putere pe care o au. Aceștia au început un atac pe toate zonele de comunicare asupra unui început de îndreptare a unor greșeli care au generat abuzuri, condamnări incorecte și drept urmare, și o mulțime de procese pierdute la CEDO. Brusc, iar avem parte cei care vor să reziste. Nu ei. Sistemul.”, a scris deputatul Andrei Gerea pe pagina sa de Facebook.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.