Două întrebări la care a răspuns, ca de obicei, unul dintre singurii consilieri locali PSD ce îşi asumă responsabilitatea de a spune lucrurilor pe nume şi a şi recunoaşte dacă există probleme. Restul aleşilor se rezumă strict la declaraţii politice, populiste, care dau bine la prezentare. De cele mai multe ori ascunzând sub preş ceea ce nu s-a făcut ori unde s-a greşit.

R.: Domnule consilier Nicolae Dumitrescu, cum comentaţi scrisoarea primarului? Ce credeţi că lipseşte din respectiva scrisoare, mai ales că mai mult pare a fi un raport al activităţii angajaţilor la stat?

Nicolae Dumitrescu: „Aşa cum de fapt se şi intitulează, este un “raport de activitate” pentru anul 2017, al primarului şi evident al întregului Executiv. Este destul de amplu şi amănunţit, în care se amintesc numai realizările, care de fapt nu sunt altceva decât obligaţii de serviciu prevăzute în fişa postului şi prea puţine elemente de noutate, de îmbunătăţire a activităţilor şi implicit a creşterii satisfacţiei locuitorilor! Lipsesc total nerealizările, neîmplinirile, elemente dorite de cetăţeni, dar care nu s-au realizat din diverse motive. Este doar laudativ şi pentru asta trebuie să fim rezervaţi când îl citim!”.

R.: Cum comentaţi, în linii mari, structurarea proiectului de buget local?

Nicolae Dumitrescu: „Nu mă pot pronunţa pentru că este doar partea de creaţie a primarului şi subalternilor săi, care de regulă ignoră elementele de mare oportunitate şi necesitate, mai mărunte, însă extrem de importante pentru viaţa de zi cu zi a comunităţii! Ei se axează mai mult pe proiecte investiţionale mari, cu sume foarte mari, interesante din toate punctele de vedere, mai ales când e vorba despre alocări de la bugetul propriu local, judeţean sau minister! Nu prea le plac fondurile atrase, banii UE! Aştept propunerile de la dezbaterea publică, care se vor centra pe adevăratele nevoi imediate ale cetăţenilor ! Evident, dacă va exista acest interes! Apoi vom trage concluzii!”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.