În perioada 30 mai – 1 iunie, Ziua Internațională a Copilului este marcată de instituțiile de cultură aflate în subordinea Consiliului Județean Argeș, acestea pregătind pentru cei mici activități creative, jocuri, expoziții de carte și fotografie, momente artistice și piese de teatru pentru copii.

Micuții argeșeni sunt invitați să descopere ulițele copilăriei, la Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, unde sunt așteptați cu jocuri tradiționale (Popicărie, Lapte gros, Baba Oarba,  etc.), ateliere de pictură și țesăruri, echitație, teatru pentru copii, picturi pe față, desene animate și multe alte surprize. Pentru cei ce doresc să participe, Consiliul Județean Argeș pune la dispoziție transportul cu microbuz, cu plecări din oră în oră, în data de 1 iunie, începând cu ora 10.00, de la Teatrul Al. Davila.

 Programul activităților dedicate Zilei Copilului:

 CONSILIUL JUDEȚEAN ARGEȘ:

31 mai, ora 09.00 – 13.00”Președinte sau vicepreședinte pentru o zi” – Copiii se vor putea înscrie la Biroul de Relații cu Publicul al C.J. Argeș, luni, 29 mai și marți 30 mai, între orele 8.00 – 16.00, sau la tel. 0248/210.056, email: presedinte@cjarges.ro, specificând vârsta, persoana însoțitoare și datele de contact.

 MUZEUL JUDEȚEAN ARGEȘ:

30 mai, ora 11.00 – Atelier de arhitectură – la Galeria de Artă Rudolf Schweitzer Cumpăna

31 mai, ora 11.00  – Proiect educaţional – MICUL ARHEOLOG. Se adresează grupelor de vârstă mică, preşcolari şi şcolari – ciclul primar. Activități: Meşteşuguri din trecut – olăritul; Cum se îmbrăcau strămoşii noştri?; Veşminte de domni şi domniţe; Cavalerii şi armele lor; Romanii şi armele lor; Cum scriau romanii?; Povestea monedei; Arheologia pe înţelesul celor mici; Jocuri romane.

1 iunie – intarea gratuită pentru copii la Muzeul Județean Argeș.

BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ DINICU GOLESCU

31 mai, ora 11.00: POVEȘTILE MĂȘTILOR – Atelier de creativitate și de exprimare emoțională prin joc; participă elevi de la instituțiile de învățământ partenere – la Sala Tinerilor.

31 mai, ora 13.00: REINVENTEAZĂ! – Atelier de reciclare creativă; participă elevi de la instituțiile de învățământ partenere – la Sala Tinerilor.

31 mai, ora 15.00: CULORI CU TÂLC – Atelier de pictură pe farfurioare de lut, în fundal – povești interpretate artistic; participă elevi de la instituțiile de învățământ partenere – la Sala Tinerilor.

ŞCOALA POPULARĂ DE ARTE ŞI MESERII PITEŞTI:

1 iunie, ora  1200 :  ”Mugurii Folclorului Argeșean” – Ediția a X-a – Argeșean – concursul celor mai talentați copii – soliști vocali și instrumentiști de muzică populară din județul Argeș – la Școala Populare de Arte Pitești.

CENTRUL DE CULTURĂ „BRĂTIANU”:

Miercuri, 31 mai, ora  1000:  ”COPIL CA TINE AM FOST ŞI EU” ediţia a XI-a – activități distractive cuprinzând o expoziție de fotografii ale copiilor familiei Brătianu, jocuri (șotron, badminton), concursuri între echipe, precum și un atelier de creație – Participă peste 100 de copii de la grădinițe și școli din Ștefănești și Pitești.

TEATRUL AL. DAVILA:

Spectacole oferite de secția de teatrul pentru copii și tineret ”Așchiuță”:

Lerești (31 mai, ora 12.00) – “Ursul păcălit de vulpe”

Muzeul Golești (1 iunie, ora 12.00) – “Lădița fermecată”

Pitești (1 iunie, centru, ora 19.00) – “Lădița fermecată”;

 MUZEUL VITICULTURII ȘI POMICULTURII GOLEȘTI:

1 Iunie – Să sărbătorim împreună Ziua Copilului la Muzeul Golești:

Pentru cei ce doresc să participe, Consiliul Județean Argeș pune la dispoziție transportul cu microbuz, cu plecări din oră în oră, începând cu ora 10.00, de la Teatrul Al. Davila.

Ora 11.00 – Demonstrație Jandarmi- exerciții demonstrative efecuate de trupele de jandarmi dar și dresură de câini special antrenați pentru acțiune

Ora 12.00 – Teatru pentru copii – ”Lădiția Fermecată” – actorii profesioniști dau viața personajelor de poveste

Echitație pentru copii și adulți cu ponei și cai

-Plimbări cu trăsura prin satul etnografic al Muzeului Golești

Tiroliene și  cățărări

Ateliere de pictură și țesături în care copiii pot deprinde elementele de bază ale unui desen și pot învața arta confecționării covorașelor sub îndrumarea celor mai buni artiști  populari

-Popicărie țărănească

Jocuri din trecut și din prezent – ”Lapte gros ”, ”Țară, țară, vrem ostași!”, ”Baba oarba”, ”Învârtește cercul„ și multe alte jocuri atractive

-Picturi pe față – executate de specialiștii în pictură ai Muzeului Golești

Proiecții de desene animate, prin care sunt readuse în actualitate cele mai frumoase desene animate din toate timpurile

Concurs de desene cu creioane colorate

Copacul dorințelor  este locul în care fiecare crenguță de copac se transformă, ca prin minune,  într- un loc în care orice dorință ar putea deveni realitate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.