„Parcul de Aventură Oratia” a împlinit un an! Minunea de a-ţi trăi copilăria în mijlocul naturii muscelene

carmen barloiuÎn data de 01 decembrie 2015 se împlineşte un an de când undeva pe culoarul Rucăr – Bran, mai exact pe teritoriul localităţii Podul Dâmboviţei, proprietara Taberei Oratia, Carmen Victoria Bârloiu, a inaugurat „Parcul de Aventură Oratia”.
Tabăra Oratia a fost de la bun început un proiect ambiţios. Carmen a renunţat la viaţa de capitală pentru a se retrage într-o zonă montană cu scopul de a trăi într-un mediu cât mai natural, dar nu numai împreună cu familia, ci şi împreună cu o „armată” de copii, atraşi de tabăra creată de cei doi cu scopul de a-i rupe de viaţa cotidiană şi de a-i aduce mai aproape de ceea ce le poate oferi viaţa dincolo de ecranul televizorului, al calculatorului, al tabletei sau al telefonului mobil.
Unicul parc de distracţii de acest fel din Muscel este o investiţie în valoare de 32.139 euro, din care 25.018 euro (85%) fonduri obţinute prin GAL. Parcul este gândit si ca o completare a activităţilor Taberei Oratia.
Din Franța, de la apariţia în 1995 a acestui tip de activitate, s-au construit până în prezent peste 500 de astfel de locaţii . Numărul parcurilor de aventură fiind în continuă creştere în alte ţări, precum Austria (10), Germania (39), Belgia (14), Anglia (23), Spania (4), Italia (4), Elveţia (14), şi altele. În România, există astfel de parcuri la Bucureşti, Braşov, Gura Humorului, Măgura (Bacău) şi Praid (unic în Europa ca locaţie în interiorul salinei Praid), toate aceste locaţii atrăgând anual un număr mare de turişti.
Practic, oricine, de la copiii de 4 ani, până la adulţi, de la sportivi „înrăiţi”, la cele mai „sedentare” persoane, şi de la amatorii de adrenalină, la cei „timizi”, de la familii, până la grupuri, toţi pot găsi în noul Parc de Aventură Oratia distracţia maximă.

Gazda, Carmen Bârloiu, ştiind foarte bine că micii oaspeţi ai “Parcului de Aventură Oratia” trebuie să aibă experienţe de neuitat pentru a se reîntoarce mereu în mijlocul naturii. Tabăra reprezintă locul unde laşi deoparte telefonul, tableta sau calculatorul pentru a face cunoştinţă cu o imensă bibliotecă, în veşnica aromă a bucatelor atent preparate după reţete tradiţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.