Aleşii câmpulungeni ar putea renunţa la echipa de fotbal pentru a evolua ei şi-n teren

Domnilor aleşi locali dacă fotbalul s-ar fi jucat pe contracte de lucrări sau pe fonduri europene i-aţi fi acordat mai multă atenţie?
Încă un jucător părăseşte echipa Muscelul Câmpulung!

Mai sunt doar câteva zile până ce fotbaliştii de la Muscelul Câmpulung, se vor reuni pentru a-ncepe pregătirea returului de Campionat 2015 – 2016. Potrivit conducerii echipei, în data de 19 ianuarie se va da startul pregătirilor, urmând şi perioada de cantonament ce se va desfăşura la Sinaia, la începutul lunii februarie. Muscelul Campulung echipa la intrarea in Campionat!
Numai că, după cum bine se ştie, Muscelul Câmpulung, echipă ce evoluează în Liga a III-a, a pierdut deja doi dintre cei mai buni golgheteri, George Cotigă şi Bogdan Stancu. Cei doi fundaşi au ales să plece la SCM Piteşti, din motive strict financiare, adică pentru nişte retribuţii de trei ori mai mari decât cele pe care le primeau la Câmpulung.
Ca o paranteză, se poate spune că-n anul 2015, în jurul echipei de fotbal câmpulungene, şi-au umflat muşchii destui, unii blamând, alţii acuzând, alţii promiţând. Timp în care, în teren, fotbaliştii au dat ce e mai bun în condiţii de stres financiar şi chiar cu un permanent gând de a pleca spre mai bine.
Lucru ce s-a cam adeverit chiar la început de an, în pauza competiţională dintre tur – retur, când Muscelul Câmpulung a pierdut cei doi fundaşi, ce vor fi urmaţi foarte probabil şi de atacantul Ovidiu Stan – autor a 4 goluri în prima parte a campionatului. Fotbalist care se-aude că o să renunţe pentru o perioadă la fotbal, din strict – motive financiare. Atacantul exprimându-şi dorinţa de a pleca la muncă în Anglia, cu scopul de a-şi asigura viitorul din punct de vedere material.
Suntem de părere că nu mai există comparaţii şi că nu pot fi făcute prea multe comentarii, în condiţiile în care sumele, şi aşa infime (chiar hilar de mici în comparaţie cu alte cheltuieli nejustificate din bugetul local), oferite cu acordul Consiliului Local pentru susţinerea sportului rege, dar şi sumele ce se strâng destul de greu de pe la sponsorii şi de la iubitorii fotbalului, sunt total insuficiente atât pentru supravieţuirea echipei Muscelul Câmpulung, cât şi pentru a fi atraşi jucători valoroşi. Muscelul Campulung 2
Cu toate acestea, în pofida tuturor problemelor, conducerea echipei caută soluţii pentru a forma o echipă echilibrată şi în retur.
„La capitolul noutăţi, primii doi jucători „acontaţi” pentru retur sunt atacantul Robert Dalu (de la SCM Piteşti) şi mijlocaşul Robert Beuran (ultima oară la Unirea Bascov). Surpriza cea mare ar putea veni, însă, în centrul apărării, acolo unde sunt discuţii cu un fotbalist care a evoluat la nivelul eşalonului doi, dar despre care conducătorii musceleni nu au oferit mai multe detalii”., scrie Bogdan Burhan pe site-ul sportinmuscel.ro.
Foto sursa Facebook.

În loc de concluzie: Pentru ca municipiul Câmpulung să poată avea o echipă de fotbal nu „cu moţ” de Liga I, ci măcar aşa în Liga a III-a, ar cam trebui ca şi aleşii să se implice nu numai prinsed cl a aloca bani de la bugetul local, ci şi prin atragerea de sponsori. În condiţiile în care, bine se cunoaşte situaţia economică a zonei. Sau dacă nu măcar cu susţinere … morală. Însă, cu puţin efort, cu nişte comisioane mai mici la contractele de lucrări din banul public sau fără a arunca cu banii europeni pe lucrări ce într-un final sunt plătite tot de la buget, s-ar putea face mai mult şi pentru fotbal, dar şi pentru alte activităţi sportive.
Poate totuşi nu ar fi rău, în contextul persistenţei dezinteresului aleşilor pentru orice activitate fără „profit” şi pentru ei, ca să se renunţe la echipa de fotbal pentru a evolua ei şi-n teren. Posibil ca după antrenamentele ca artişti de ocazie, cu prestaţii jenante în Consiliul Local, aleşii să poată forma o echipă, mai ales că ştiu foarteMuscelul Campulung 3 bine să-şi paseze mingea de la unul la altul, ştiu să se faulteze constant, precum ştiu şi să atace poarta adversarului în van pentru a-şi da la final autogol. Cum e şi an electoral, posibil ca iubitorii fotbalului să poată avea, astfel, parte de meciuri spectaculoase, şi sigur atunci s-ar găsi şi bani  pentru echipă, dat fiind că ar fi primordial interesul personal sau cel de grup.

[wzslider info=”true” lightbox=”true”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.