Pentru prima dată, la activităţile organizate în memoria eroilor căzuți la datorie pentru a-și apăra pământul strămoșesc, în acest an, mai multe instituţii, printre care și cele de învățământ, au avut manifestări dedicate Zilei Eroilor.

Ministerul Educaţiei, prin intermediul inspectoratelor şcolare, a organizat și desfășurat programe dedicate Zilei Eroilor în instituţiile/unităţile de învăţământ din subordine sau aflate în coordonare, de tipul lecţii deschise, având ca tematică cultul eroilor sau alte activităţi cultural-educative, după caz.

Tot astăzi, de Ziua Națională a Eroilor, în școlile din municipiul Câmpulung, au fost rostite simbolic nume ale eroilor poporului român căzuţi la datorie în războaiele purtate de Armata României, ori în misiuni executate în teatrele de operaţii. De asemenea elevii au putut viziona un film dedicat eroilor români.

Colegiul Național Pedagogic Carol I Câmpulung – „Cinste eroilor noștri, care prin sacrificiul lor ne-au dăruit libertatea, demnitatea și încrederea în viitorul pe care l-au visat.

Aducem prinos de recunoștință și flori acolo unde s-au vărsat lacrimi de sânge!

Vrem să fim urmași demni ai celor cărora le vom rosti cu pioșenie numele din veac în veac”.

Şcoala Gimnazială „Nanu Muscel” – „Cu ocazia comemorării zilei de 10 iunie, „Ziua Eroilor”, în cadrul Școlii Gimnaziale „Nanu Muscel” s-au desfășurat activități care să aducă un omagiu eroilor căzuți în lupta pentru libertatea țării noastre. Prin această cale, am dorit să le mulțumim pentru sacrificiul suprem făcut pentru urmașii lor și să le dovedim că vor fi prețuiți întotdeauna pentru alegerea onorabilă și pentru vitejia deosebită! ”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.