ZI IMPORTANTĂ PENTRU LIBERALII ROMÂNI – 148 de ani de la înființarea PNL

Din cauza grevei din sistemul educaţional liberalii au anulat un somptuos eveniment ce trebuia să aibă loc, astăzi, în Sala Sporturilor din Pitești.

„Evenimentul național care urma să aibă loc în după amiaza zilei de 24 mai, la Sala Sporturilor din Pitești, se amână din motive obiective. Acesta va fi reprogramat pentru o dată ulterioară, tot în județul Argeș. PNL este un partid responsabil și acum este concentrat pe soluționarea grevei din Educație.”, a anuţat ieri PNL.

Însă, pentru a marca importanţa zilei de 24 mai – împlinirea a 148 ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal, președintele PNL, premierul Nicolae-Ionel Ciucă, secretarul general al PNL, ministrul de Interne Lucian Bode, preşedintele PNL Argeş, preşedintele interimar al Senatului Alina Gorghiu, lideri liberali din întreaga ţară, primarii argeşeni şi membri marcanţi ai partidului au participat în această dimineaţă la un scurt moment solemn la Vila Florica, din Ștefănești – locul unde s-a născut liberalismul românesc.

Președintele PNL Argeș, președinte interimar al Senatului României Alina Gorghiu: „Ar trebui să amintim mai des de munţii de istorie clădiţi de liberalii de altădată…”

„Ne bucurăm nespus că păstrăm tradiţia de a ne aduna an de an aici, la Vila Florica, în locul de suflet al Brătienilor. Se împlinesc astăzi 148 de ani de istorie a liberalismului românesc şi n-ar trebui să fim atât de modeşti şi ar trebui să amintim mai des de munţii de istorie clădiţi de liberalii de altădată, de Brătieni, de Goleşti, cele două familii liberale din judeţul Argeş care au dat României şapte premieri. Cele două familii liberale care-şi fac simţită prezenţa în tot judeţul Argeş. De ceva timp, să ştiţi că noi, liberalii, din uitare Vila Florica. Anul acesta am reuşit să schimbăm numele gării din localitatea Ştefăneşti în Gara Ion C. Brătianu şi sper ca împreună cu dumneavoastră să reuşim să dăm strălucire şi Bisericii din Goleşti şi să o repunem la locul meritat, pentru că vorbim de patrimoniul istoric de referinţă nu doar al liberalilor, ci al poporului român. Dragi invitaţi, îmi doresc să ne uităm cu curaj şi cu înţelepciune în perioada următoare şi să avem convingerea că Partidul Naţional Liberal aşa cum a trecut cu bine orice turbulenţă în istorie o va face şi-n viitor şi va genera stabilitate în orice guvernare. La mulţi ani PNL! La mulţi ani liberali!”, este mesajul transmis de președintele PNL Argeș, președintele interimar al Senatului Alina – Ștefania Gorghiu.

Premierul Nicolae Ciucă: “PNL poate sta întotdeauna în prima linie a unei guvernări bune, pentru că are curajul asumării.”

„Am participat la aniversarea a 148 de existență a Partidului Național Liberal, la Vila Florica din județul Argeș, unde se află și Muzeul Național Brătianu. Marcăm istoria și activitatea PNL într-o perioadă în care s-a proclamat independența, s-a realizat Marea Unire, a fost adoptată Constituția din 1923, dar și multe alte momente în care liberalii au contribuit la modernizarea și dezvoltarea țării.

România a crescut prin acțiunile noastre, iar noi am crescut, ca partid, alături de ea. Aceasta este lecția celor 148 de ani de istorie liberală și actuala generație are obligația de a ținti tot mai sus.

Ziua de azi ne găsește cu asumarea responsabilității unei guvernări în care am demonstrat că, în ciuda condițiilor dificile, putem atrage sume record din fonduri europene și din investiții private, inițiem reforme în domeniile cheie, asigurăm creșterea economică, modernizăm drumuri și spitale, ne îngrijim de cei aflați în dificultate. România are resursele și inteligența pentru a fi nu doar a șasea țară din Uniunea Europeană ca număr de populație, dar și ca putere economică. Țara noastră are acest potențial, are resursa umană, are resursele naturale și trebuie să-și fixeze acest obiectiv.

PNL poate sta întotdeauna în prima linie a unei guvernări bune, pentru că are curajul asumării. O dovedim nu doar prin această guvernare, ci și prin toată istoria partidului, o istorie mereu dreaptă. Dreaptă cu România și cu toți cetățenii, indiferent de opțiunile lor politice.

Pe acest drum al dreptei și al dreptății vom merge și de azi înainte.

La mulți ani, liberali! La mulți ani, PNL!”, este mesajul transmis de preşedintele Partidului Naţional Liberal, prim ministrul Nicolae – Ionel Ciucă.

 „Se împlinesc, astăzi, 148 de ani de existență a Partidului Național Liberal, cel mai vechi partid din Uniunea Europeană. De-a lungul timpului, am promovat valorile și reformele liberale, aducând contribuții importante la dezvoltarea României.

Ne mândrim cu realizările noastre istorice. Am fost mintea și sufletul Unirii Principatelor Române și am avut un rol esențial în reformele economice, agrare și educaționale. Am înfruntat provocări și ne-am ridicat mereu mai puternici, susținând proprietatea privată, credința în Dumnezeu și valorile liberale.

Astăzi, ne concentrăm pe prezent și viitor. La guvernare, am luat măsuri sociale importante pentru a sprijini românii, am crescut punctul de pensie cu 40% în ultimii 3 ani și am mărit salariul minim la 3000 de lei.

Am acordat sprijin financiar pentru cei vulnerabili, pentru a-și putea plăti facturile la încălzire și am asigurat alimente și îngrijire pentru cei care aveau cu adevărat nevoie. Am redus prețul carburanților și am făcut pași concreți spre asigurarea independenței energetice a țării noastre.

În viitor, ne propunem să continuăm creșterea veniturilor românilor și consolidarea clasei de mijloc, să generăm noi locuri de muncă și să dezvoltăm infrastructura de transport. Vrem să sprijinim familiile românești să aibă un trai mai bun și să se simtă protejate.

După 148 de ani, continuăm să scriem istoria Partidului Național Liberal, investind în viitorul României și în șansa noastră, a tuturor, de a trăi mai bine. Astăzi, le transmitem la mulți ani tuturor membrilor PNL și tuturor simpatizanților ideilor liberale.”, este mesajul liberalilor români la împlinirea a 148 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.