Și la aceste alegeri locale, din 27 septembrie, cea mai răspândită întrebare este „Cu cine să votez?”, susținută de extensia mai profundă a acesteia „De ce să votez?”.

Întâi, de ce să votezi:

  • Este una dintre puținele ocazii când ești egalul tuturor, ești la fel cu profesorul tău, cu șeful tău, cu părinții tăi sau președintele României. Votul tău are aceeași valoare, poți simți pentru o zi că ai aceeași putere cu ei. E reconfortant.
  • Votul tău contează. Nu mai sunt vremurile unor majorități covârșitoare, prestabilite. Vei simți că decizi.
  • De obicei, calculele preelectorale ale partidelor te trec pe tine la absenți. Răstoarnă calculele politicienilor, scoate-i din zona de confort! Nu-i lăsa să-și aplice planurile aranjate dincolo de vot. Ei sunt în slujba ta, să caute soluții fără să ignore că exiști. Fii rebel.

Cu cine să votezi:

  • Nu te gândi că e ca la bac, nu e un examen unde trebuie să știi politică, economie, sociologie. Te duci exact așa cum ești, cu bagajul de cunoștințe pe care îl ai, nu îți dă nimeni note pe ce ai votat. Du-te relaxat și reprezintă-te pe tine cel de zi cu zi. Ești parte a societății în care trăiești.
  • Nu te lua după părinți, rude, profesori. Ascultă-i, desigur, dar votează cum vrei tu. Ei au votul lor, nu trebuie să li-l dublezi tu.
  • Tot stai jumătate de zi pe Facebook, sigur îți vor apărea pe wall mesaje sau știri electorale, filmulețe. Dă click pe ele din când în când. Sau nu arunca direct la coș flyer-ele din cutia poștală. Poate vei descoperi niște oameni cu care rezonezi, care îți plac când vorbesc, care au idei ca ale tale. Ai vrea să îl ai profesor sau șef la muncă? Ai vrea să fie în gașca ta de Revelion? Dă-i un vot. Dacă nu, mai caută.

Și un ultim sfat: nu-ți vinde votul! Nu doar că e caz penal, dar nu merită pentru nicio sumă să devii slugă. Dacă îl refuzi, îl vei avea tu tot timpul la mână pentru că ți-a propus bani. Te va respecta sau cel puțin te va ocoli de frică.

Echipa POL Câmpulung

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.