Video! Statuia „Căderea lui Icar” dezgolită de secrete!

În decursul anilor, statuia Căderea lui Icar, aflată în centrul Pieţei Primăriei din Câmpulung, adat curs imaginaţiei tuturor celor ce au încercat să o asemene cu ceva.

Realizată din inox, la începutul anilor ’80, la fosta uzină ARO Câmpulung, statuia pe care sculptorul Vasile Rizeanu şi-a imaginat-o ca fiind „Căderea lui Icar”, apare acum într-o nouă abordare artistică realizată de cunoscutul caricaturist Bogdan Petry.

Artistul, devenit din acest an şi Cetăţean de Onoare al Câmpulungului, a realizat o serie de schiţe ce dau statuii din centrul Câmpulungului identitatea pe care a ţinut-o ascunsă atâta vreme.

Conform Primăriei municipiului Câmpulung, la ora actuală, întreg amplasamentul din mijlocul Pieţei Primăriei, format din: bazin, placă, statuie inox dată în folosinţă în anul 1982, are o valoare de inventar de 114.250 lei.

De puţin timp Piaţa Primăriei va intra în reabilitare, iar statuia se doreşte să fie mutată într-o nouă locaţie, una dintre ele fiind sensul giratoriu de la Colegiul „Dinicu Golescu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.