Video şi galerie foto! Uniţi în Marşul Centenarului, pentru a arăta şi câmpulungenilor că Basarabia e România!

Un grup de tineri români şi basarabeni parcurg pe jos distanţa din Alba Iulia şi Chişinău, ducând cu ei Flacăra Unirii.

Miercuri, 25 iulie 2018, Marşul Centenarului a ajuns la Câmpulung unde a fost întâmpinat cu pâine şi sare, flori şi aplauze.

Tinerii participanţi la Marş, au fost întâmpinaţi la intrarea în municipiul Câmpulung de cunoscutul unionist Mihai Eftimie, iar făcut primul popas pe meleaguri câmpulungene l-au făcut la Muzeul Automobilului Românesc, unde gazda Emil Hagi le-a prezentat prima maşină fabricată la Câmpulung. Marşul a continuat spre Mănăstirea „Negru Vodă”, locul unde tinerii au fost întâmpinaţi de stareţul Serafim Caiea.

Seara s-a încheiat cu cina la Restaurantul Ciobănaşu’ şi cu momente de destindere la Bazinul Semiolimpic din Grui.

În drumul său pe drumuri argeşene, Marşului i s-a alăturat şi primarul localităţii Corbi, Virgil Baciu.

La Câmpulung, şi Asociaţia Mişcarea Musceleană, reprezentată de Virgil Ioan Stuparu, le-a oferit tinerilor flori.

„Am participat astăzi la Marșul Centenarului, început la 1 iulie din Alba Iulia, care va ajunge la 1 septembrie, după 1300 kilometri, la Chișinău și care trece zilele acestea prin județul Argeș. A ajuns duminică la Curtea de Argeș, astăzi a plecat spre Domnești, traseu la care ne-am alăturat și noi din Mușătești, iar mâine va continua spre Câmpulung și mai departe spre Târgoviște.

O acțiune de lăudat la care s-au alăturat români de toate vârstele, din toate provinciile și care au un ideal comun: Unirea.

Dacă acum 100 de ani, Armata Română mergea pe jos prin ploaia de gloanțe, cu arma în mână, săturând pământul de sânge, noi avem datoria de a nu-i uita pe eroii care au clădit România Mare.”, este mesajul unui tânăr argeşean ce s-a alăturat Marşului Centenarului.

“Cu ocazia venirii Marșului Centenar la Câmpulung, în anul Centenarului Marii Uniri, am avut deosebita onoare de a purta Flacăra Unirii aprinsă la Alba Iulia pe 1 iulie 2018 și de a o preda Părintelui Stareț Serafim de la Mănăstirea Negru Vodă!
Țin să mulțumesc pe această cale persoanelor care s-au implicat în organizarea întregului eveniment, în primul rând domnului Mihai Eftimie care a desfășurat o activitate de pionierat în ceea ce priveste Reîntregirea Țării, în zona Muscelului, în al doilea rând, colegilor din Asociația Mișcarea Musceleană, domnului Mediator Stuparu Ioan Virgil, domnului Marius Nicolae Toader, domnișoareai Andrada Pârșe și domnului grafician Bogdan Petry, în al treilea rând persoanelor care au răspuns pozitiv apelului la UNITATE și ne-au susținut în organizarea cât mai frumoasă a manifestației, domnului Emil Hagi și Părintelui Stareț Serafim.
De asemenea, am un deosebit respect pentru toți prietenii din Județul Argeș care au fost alături de noi, domnul Gabriel Despa, domnul Primar Baciu Virgil, domnul profesor universitar Marinescu Cicerone Nicolaie, domnul Ștefan Gabriel Lupu domnul Gabriel Badea, domnul Alex Iovescu și domișoara Paula M. Sălăgianu și tuturor muscelenilor care au luat parte la primirea Marșului Centenar!
Nu în ultimul rând, țin să mulțumesc tutror românilor din Basarabia care au mers și vor merge în Marșul Centenar alături de noi, astfel încât pe 1 Septembrie să ne vedem la Chișinău.”, este concluzia trasă de câmpulungeanul Ioan Radu Gava, cel care a şi parcus kilometri în Marşul Centenarului purtând Flacăra Unirii. 

Joi, 26 iulie 2018, înainte de a porni din nou la drum, tinerii au făcut un popas la Mausoleul Eroilor de la Mateiaş, locul unde au îmbrăcat treptele monumentului ridicat în cinstea eroilor căzuţi pe front în drapelul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.