Video! Real pericol la Câmpulung! Ursul la Colegiu şi pe stadionul municipal!

În dimineaţa zilei de luni, 6 august 2018, Poliţia Locală Câmpulung a fost sesizată că un urs se plimbă nestingherit prin curtea Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I” din Câmpulung.

Imediat, la faţa locului, au ajuns echipaje ale poliţiştilor şi jandarmilor, fiind informaţi şi reprezentanţii Fondului de Vânătoare de apariţia animalului sălbatic în curtea instituţiei de învăţământ.

Problema este extrem de delicată, pentru că în cazul în care ursul s-a obişnuit cu locul, mai ales dacă a găsit şi ceva de mâncare, îşi va face un obicei prin a se plimba prin zonă. Normal trebuie depistat urgent, iar cei de la Fondul de Vânătoare să treacă imediat la relocarea animalului.

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale Colegiului câmpulungean putând să se observe că animalul vine dinspre dealul Flămânda şi ar vrea să ajungă pe stadion şi pare că tot stadionul doreşte să-i fie cale de ieşire. Astfel încât, nu numai curtea unităţii de învăţământ este actual „teren minat”, ci şi stadionul municipal, dar şi Dealul Flămânda. Animalul putând deveni extrem de periculos în momentul în care s-ar simţi în pericol sau încolţit.

Ca să nu mai spunem că în zonă sunt case şi blocuri ce pot, în orice moment, să atragă animalul în căutare de hrană.

Iar dacă şcolile sunt în vacanţă, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre stadion unde seară de seară se adună zeci de câmpulungeni pentru un moment de recreere.

Cel puţin oficial, nici autorităţile locale, nici reprezentanţii Fondului de Vânătoare nu au transmis nici un avertisment către populaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.