Viceprimarul municipiului Câmpulung, Nicolae Zaharia solicită acordul Consiliului Local pentru demararea unui „proiect de suflet”, aşa cum numeşte proiectul „CÂMPULUNG 2021 – CAPITALA SCRISULUI ROMÂNESC”.

Proiect de hotărâre cu privire la aprobarea demarării proiectului „CÂMPULUNG 2021 – CAPITALA SCRISULUI ROMÂNESC” este pus în discuţie în şedinţa de joi şi are ca puncte aprobarea înfiinţării, prin dispoziţia primarului, a Comitetului Interdisciplinar (CI) pentru gestionarea centralizată a evenimentelor, comunicării și gestionării în cadrul proiectului „CÂMPULUNG 2021 – CAPITALA SCRISULUI ROMÂNESC”, precum şi prevederea că activitățile culturale în cadrul proiectului „CÂMPULUNG 2021 – CAPITALA SCRISULUI ROMÂNESC se vor desfăşura în limitele sumelor ce se vor aloca în bugetul anului 2021”.

„Cu ducerea la îndeplinire a prezentei hotărâri se însărcinează Primăria Municipiului Câmpulung, Direcția Economică și Fiscală și instituţiile de cultură din subordine respectiv Muzeul Municipal Câmpulung, Biblioteca Municipală şi Casa de Cultură „Tudor Mușatescu”, aşa cum se arată la ultimul articol din proiectul de hotărâre.

Este de subliniat că săptămâna trecută, reprezentanţii Executivului din cadrul Administraţiei Publice a municipiului Câmpulung au fost la Bucureşti pentru a purta discuţii cu reprezentanţii celor mai importante instituţii de cultură ale statului cu scopul de a primi sprijin pentru derularea proiectului prin care Câmpulung devine CAPITALA SCRISULUI ROMÂNESC.

„Alături de doamna Primar am avut discuții cu reprezentanții Academiei Române, Arhivelor Naționale, Ministerului Culturii și ai Administrației Prezidențiale. Avem obligația de a marca așa cum trebuie cei 500 de ani de la Scrisoarea lui Neacșu (1521).”, este ceea ce viceprimarul a scris pe pagina sa de Facebook cu privire la unul dintre cele mai importante evenimente din acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.