Astăzi, 15 iulie 2022, primarul municipiului Câmpulung Elena Lăsconi (USR) a decis să-i restrângă atribuțiile viceprimarului Nicolae Zaharia (PNL), lăsându-i doar activitățile legate de Muzeul Municipal Câmpulung și Biblioteca Municipală ”Ion Barbu”.

Așa cum era de așteptat, liberalii au luat imediat atitudine și au anunțat că decizia primarului de a-i retrage atribuțiile viceprimarului conduce la nulitatea protocolului și la ruperea alianței dintre PNL și USR.

”PNL CÂMPULUNG FACE SCUT ÎN JURUL VICEPRIMARULUI NICOLAE ZAHARIA ȘI CONDAMNĂ FERM RETRAGEREA ATRIBUȚIILOR ACESTUIA DE CĂTRE PRIMAR

Doamna Elena Valerica Lăsconi recidivează în ceea ce privește limbajul de mahala și atacurile la persoană adresate consilierilor locali ai PNL. După ce în urmă cu cateva luni îi atribuia doamnei doctor Dumitrescu epitetul de “madam” și solicita excluderea acesteia din Consiliul Local, acum și-a mutat ținta pe viceprimarul Nicolae Zaharia. Cu un limbaj suburban, a pornit  atacuri la persoană și la viața privată a celui pe care, până mai ieri, îl considera cel mai bun viceprimar de care putea avea parte. Atacuri au venit atât din zona online cât și din zona presei, lucru care ne face să credem că a fost premeditată o campanie de denigrare a viceprimarului PNL pentru a putea motiva decizia luată astăzi de primarul Câmpulungului, aceea de a-l lăsa pe Nicu Zaharia fără atribuții.

Doamna Lasconi știe foarte bine că în protocolul de colaborare dintre PNL și USR sunt prevăzute atribuțiile și domeniile de coordonare ale viceprimarului, iar decizia de a-i retrage acestuia atribuțiile conduce la nulitatea protocolului și la ruperea alianței. Aceștia sunt niște pași premergători pentru formarea unei noi majorități în Consiliul Local, lucru pe care noi îl semnalam încă de săptămâna trecută.

Faptul ca i-a retras principalele atributii și i-a lăsat doar două este o nouă încercare de umilire a colegului nostru Nicu Zaharia, lucru innacceptabil pentru noi. Doamna primar nu a ținut cont de prestația sau de implicarea acestuia ci a făcut o mutare pur politicianistă la îndemnul sfatuitorilor din umbră ai domniei sale, aceiași sfătuitori care au “băgat în groapă” și lucrările de pe bulevardul Pardon sfătuind-o să lucreze cu o autorizație de construcție ilegală.

Nicu Zaharia este un profesionist care a stat departe de mizeria politică și socială din Câmpulung, create în ultimii 2 ani de actualul primar. Cu riscul de a nu fi în prim planul camerelor de luat vederi, a evitat să se amestece în scandalurile inventate pe bandă rulantă de actualul primar și s-a concentrat pe activitatea administrativă, încercând să-și aducă aportul la dezvoltarea orașului. Inclusiv evenimentul care a marcat anul 2021, “Câmpulung 500”, a fost conceptul profesorului Nicolae Zaharia.

PNL Câmpulung condamnă modul jignitor prin care primarul municipiului Câmpulung se raportează la colegii din administrație și  își afirmă sprijinul necondiționat pentru viceprimarul Nicolae Zaharia, facând front comun în jurul acestuia. Îi transmitem doamnei primar că nici consilierii locali și nici viceprimarul nu sunt niște jucării la dispoziția acesteia pe care le poate arunca când s-a plictitsit de ele.

Câmpulungul are nevoie de normalitate iar viceprimarul Niolae Zaharia, prin decența specifică, a încercat să imprime comunității un astfel de climat. Poate că nu ar fi rău ca și doamna primar să-i urmeze exemplul!”, este comunicatul transmis în mediul online de organizația PNL Câmpulung în urmă cu puțin timp.

Asistăm la un nou scandal politic în timp ce, foarte probabil, Elena Lăsconi încearcă să formeze o nouă majoritate în plenul Consiliului Local. USR are nevoie de cel puțin trei consilieri locali pentru a avea majoritatea în Consiliul Local al municipiului Câmpulung, urmând a se vedea cine se ”sacrifică” de dragul puterii în condițiile în care, în mai mult sau mai puțin timp, oricine poate ajunge în situația actuală a viceprimarului Nicolae Zaharia.

 

3 COMENTARII

  1. Ce mizerie de articol! Defaimator la adresa primarului si in acelasi timp ridicand in slavi PNL-ul. Asta nu e presa. Cica limbaj de mahala ca a vorbit despre o doamna cu “madam”. Sunteti de rasul curcilor!

    • Domnule ”Escu”, se pare că pe lângă faptul că nu vă asumați nici măcar un comentariu cu propria identitate, aruncați cu vorbele de dragul de-a comenta sau de a vă face norma la comandă politică! Înainte de a face astfel de comentarii vă rugăm să descoperiți mai întâi rolul ghilimelelor și ceea ce înseamnă un comunicat de presă. Însă, după cum se poate constata, dvs. sunteți deranjat numai numai de ”pai”, nu și de ”bârnă”!

      • M-ati facut sa rad. Imi ziceti de propria identitate cand un articol care se respecta e identificat cu un autor – nu cu intreaga redactie a ziarului. In plus publicati un comunicat de presa scris pe genunchi si clar tendentios – “Lăsconi” sau “Lasconi”. “innacceptabil” cu 2 de “n”. “la indemnul sfatuitorilor din umbra” – expresie care adauga o nuanta enigmatica fara temei si fara argumente doar de dragul de a duce opinia cititorilor intr-o anumita directie. La ce nivel a ajuns PNL-ul din oras de nu e in stare sa scrie corect si argumentat o opinie politica… Dar – ca sa fiu corect – am gresit cand am zis ca doar articolul e o mizerie. Si comunicatul e o mizerie – “mizerie” folosit chiar in comunicat. Articolul e o mizerie pentru ca la final “oricine poate ajunge in situatia actuala a viceprimarului” e clar partinitor si nu obiectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.