Nu trebuie să mai descriem ce înseamnă în momentul de față interacțiunea cu Statul – pentru că toți trecem periodic prin același coșmar birocratic: cozi peste cozi, hârtii peste hârtii, ștampile peste ștampile.
Problema nu este că România nu a demarat digitalizarea Statului. În teorie, Statul oferă diverse metode pentru a completa formulare online: Punctul de Contact Unic Electronic, Ghiseul.ro, Spațiul Privat Virtual etc.
În realitate însă, rata de folosire a acestor instrumente este foarte mică, din mai multe motive. Există instituții care nu acceptă documente electronice emise de alte instituții. Semnătură digitală costă destul de mult. Multe formulare online sunt foarte greu de înțeles și de completat. Și, evident, o mulțime de instituții pur și simplu nu comunică între ele.
Începutul digitalizării României a fost haotic și contraproductiv. Ca să funcționeze, digitalizarea are nevoie de măsuri luate pe mai multe planuri.
Întâi și întâi, vom transforma Punctul de Contact Unic Electronic (PCUE) în interfața reală de comunicare dintre cetățean și Stat. Orice document depus în PCUE va avea valoare legală pentru toate instituțiile.
Apoi este necesară simplificarea și clarificarea pentru utilizatori a formularelor online și construirea „autostrăzilor digitale” între instituțiile deținătoare de baze de date – astfel încât acestea să poată comunica eficient între ele.
Citește aici întregul nostru angajament și află toate măsurile pe care le propunem pentru digitalizarea Statului român.

www.usrplus.ro/cetatenie_digitala

“Votează USR PLUS pe 6 decembrie la alegerile parlamentare!

  • Nu mai putem pierde 4 ani în care să fim nevoiți sa ne apărăm democrația în stradă.
  • E timpul să începem revoluția bunei guvernări.
  • Putem face asta doar cu ajutorul tău. Vino la vot.
  • Convinge alți 5 prieteni sa voteze. Reușim. 

Acest material a fost comandat de Partidul Uniunea Salvați România (parte a alianței electorale „Alianța USR PLUS”) și realizat de operatorul economic SC ESB ZEXCLUSIV INFINITY SRL – Cod unic de identificare: 11200021

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.