Un turist a observat că steagurile arborate pe stâlpii din Câmpulung seamănă izbitor cu drapelul Ucrainei!

Un cetăţean aflat în trecere prin Câmpulung i-a scris primarului Liviu Ţâroiu un mesaj prin care îi atrage atenţia asupra unui aspect ce pare că a fost scăpat din vedere, nu numai de către autorităţile locale, dar şi de către mass media locale.

Majoritatea câmpulungenilor cunosc faptul că galben şi albastru sunt culorile reprezentative ale municipiului, fapt pentru care administraţia locală a comandat mai multe steaguri personalizate în culorile Câmpulungului pentru a le pune la vedere pe toţi stâlpii centrali, dar şi la evenimente deosebite pe faţada primăriei.

Inginerul Alexandru Milcoveanu a avut un ascuţit spirit de observaţie dându-şi seama că steagurile arborate în întreg municipiul Câmpulung seamănă cu drapelul Ucrainei, mai ales că steagurile primarului Ţâroiu nu au fost personalizate cu stema municipiului aprobată încă din februarie 2015.

În continuare vă redăm întregul text pe care inginerul Milcoveanu l-a transmis şi redacţiei noastre, mulţumindu-i pentru faptul că sesizând acest lucru l-a transmis şi autorităţilor locale.

„Stimată redacţie, am trimis astă seară următorul mesaj Primăriei Municipiului Câmpulung Muscel. Vi-l trimit şi dumneavoastră pentru a fi sigur că cineva îl citeşte!

Sunt un iubitor al oraşului pe care îl păstoriţi şi îl vizitez (în treacăt) destul de des, de circa 10 ori pe an.

Am trecut şi astăzi şi în timp ce îmi aşteptam soţia care intrase într-un magazin, am întrebat câţiva trecători şi apoi taximetrişti despre drapelul albastru-galben arborat pe stâlpii de pe Bulevardul “Pardon”, drapel pe care îl remarcasem încă de anul trecut! Dacă simplii cetăţeni nu au ştiut ce să-mi spună, un taximetrist mi-a explicat că e drapelul oraşului, arătându-mi spre convingere şi semnul cu aceleaşi culori de pe maşina sa.

Din păcate, am remarcat că prin culori şi poziţia acestora steagul este identic cu drapelul Ucrainei, ceea ce nu numai că poate produce confuzii regretabile, dar este şi împotriva normelor internaţionale. Aşa că am decis să vă scriu pentru a vă sugera să încercaţi personalizarea drapelului fie prin imprimarea frumoasei steme a oraşului, fie prin adăugarea unei benzi tricolore, indiferent în ce poziţie!

Un concurs organizat la nivel local ar putea duce la soluţia ideală şi nu cred că sumele cheltuite ar secătui bugetul urbei!

Vă rog să mă credeţi că acest demers al meu este făcut exclusiv din dragoste faţă de urbea dumneavoastră!

Cu deosebita stimă,

Ing. Alexandru MILCOVEANU PhD”.

Descrierea stemei Municipiului Câmpulung aprobată prin Hotărârea de Guvern nr. 89/2015, în vigoare de la 25 februarie 2015:

Stema municipiului Câmpulung, se compune dintr-un scut triunghiular albastru cu marginile rotunjite, încărcat cu un coif medieval de argint, în profil spre dreapta, cu viziera închisă, cu fanta pentru vedere dreptunghiulară, neagră, cu cele două cruci poziționate în dreptul obrajilor, de asemenea, negre, cu 2 lambrechini, sub formă de frunze de acant, unul roșu, celălalt argintiu, pornind din vârf și coborând pe marginea din stânga până la baza acestuia; coiful este timbrat cu o acvilă de aur, cu aripile strânse și lipite de corp, privind spre stânga, cu ghearele roșii, cu ciocul de aceeași culoare și în care ține, de extremitatea inferioară, o cruce latină din același metal, așezată în pal.

Scutul este timbrat de o coroană murală de argint cu 5 turnuri crenelate, din care iese o acvilă cruciată neagră, privind spre dreapta și cu aripile întinse.

Semnificațiile elementelor însumate

Compoziția simbolizează vechiul scaun al voievozilor Țării Românești, care reprezintă, cu mici diferențieri, vechea stemă a localității, aprobată de Comisia Consultativă Heraldică și promulgată de Regele Carol al II-lea prin decret dat în luna august 1930.

Coroana murală cu 5 turnuri crenelate semnifică faptul că localitatea are rangul de municipiu.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.