Instanța de judecată a dat primul termen în acțiunea intreprinsă de Instituția Prefectului Județ Argeș, pentru anularea actului emis AUT Câmpulung, respectiv autorizația de construcție nr.101/13.12.2019. Data fiind 24 august a.c.

În tot acest timp, până la soluționarea situației conform legii, continuă scandalul politico-administrativ cu scuze și acuze din mai toate părțile.

În urmă cu puțin timp primarul municipiului Câmpulung a scris scenariul unui nou episod din ceea ce pare a fi thriller-ul anului 2022 – ”Pardon” și… doar atât! Din postarea Elenei Lăsconi nelipsind ”mesajul” cu impact vizual în care prefectul Radu Perianu este făcut Pinocchio, iar liderii PNL Câmpulung sunt făcuți clovni ori mincinoși.

PREFECTUL MARIONETĂ ȘI POSTACII DE SERVICIU

Absurdul situației în “cazul Pardon” este acesta: ISC face control la Câmpulung.

  1. Se analizează autorizația de construire emisă de fostul primar PSD, Liviu Țâroiu.
  2. ISC constată neconformități și trimite procesul verbal la Prefectul PNL, care avea 6 luni la dispoziție să analizeze problema, conform legii contenciosului administrativ. Am vorbit cu prefectul, i-am explicat că e vorba de interes public major, emblema Câmpulungului, și că mai avem nevoie de două luni să-l finalizăm și să decidă legal. M-a asigurat de bunele intenții, așa că nu am contestat procesul verbal ISC. Greșit!
  3. Prefectul Perianu s-a mișcat cu talent penelistic de a lovi pe la spate pentru a-i Peria pe cei care i-au dat ordin de partid și ne-a dat în judecată, ceea ce ar putea să ne blocheze bulevardul între doi și zece ani (scenariul cel mai negru).
  4. Nici măcar nu m-a anunțat, deși a promis că o face. Prefectul Pinocchio&Co PNL nu s-au așteptat la reacția de indignare a câmpulungenilor. Știu că au greșit.
  5. Cum repară un mincinos un rău făcut unei comunități? Aruncă totul către primar. Lasconi e vinovată, deși nu știu ce-l recomandă. Îmbracă toată această situație într-o aură misterioasă, cu iz de ilegalitate: “de ce nu public procesul verbal ISC?”, crede, spune el, că e și ceva necurat la mijloc, că am făcut nu știu ce modificări.

Absurd, atât timp cât cauza (autorizația primarului PSD) și efectul (prefectul blochează bulevardul), nu au nicio legatură cu mine. Mai și spune, împreună cu peneliștii din Câmpulung, că fac parte din vechea clasă politică. Alo, balamucul! Hoțul strigă Hoții! Tocmai faptul că mi-e silă de cum v-ați bătut și vă bateți joc de țara asta m-a determinat să intru în politică și sunt nouă, nu veche și sulfuroasă ca voi.

Prefectul are procesul verbal pentru că asta a stat la baza acțiunii în judecată, orice jurnalist putea să-l obțină din instanță sau de la ISC, instituția emitentă.

Prefectul nu îl face public dintr-un motiv simplu: frica. Îi e frică de legea 544, art.12 alin. 1 litera f), care spune clar că se exceptează de la accesul liber al cetățenilor “informațiile privind procedurile judiciare, dacă publicitatea acestora aduce atingere asigurării unui proces echitabil ori interesului legitim al oricăreia dintre părțile implicate în proces”.

Cu alte cuvinte, dacă le publică și pierde știe că pot să îl țin numai în procese pentru că m-a asociat public cu o pretinsă nelegalitate.

Pentru mine important este interesul câmpulungenilor. Tocmai de aceea o să respect legea și voi acționa doar în litera legii.

Îi atrag atenția prefectului că tocmai s-a anunțat primul termen de judecată, 24 August, neobișnuit de repede, în vacanță judecătorească. Am încredere în justiție și sunt sigură că interesul public primează, nu mârșăviile politice.

Continuăm!”, este ceea ce a scris în această seară primarul Elena Lăsconi pe rețelele de socializare.

Problema nu este de râs, ci este una cât se poate de serioasă. Însă modul în care se caută rezolvarea este de-a dreptul hilar. Jocul politic pe care îl fac ambleme tabere, mai mult pentru imagine, devine pe zi ce trece mai josnic și nu este decât în detrimentul tuturor câmpulungenilor.

Asistăm de pe margine la cel mai grotesc scandal din ultimii ani, ca să nu mai spunem că în tot circul toți par că țin de funcții și cam doar atât. Cei ce pierd din tot balamucul (să cităm primarul) sunt cei ce au ales să trăiască în Câmpulung și care încă speră că vor putea duce un trai decent și în condiții de normalitate. Numai că politicul, ca de obicei, este cel ce distruge. Dacă nu prin fapte prin cuvinte, fapte și cuvinte ce mai devreme sau mai târziu se vor întoarce împotriva acelei imagini de bine pe care toți ne-o dorim pentru Câmpulung!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.