După ce proiectul de înnobilare a scărilor din pacul Ștefănescu – pictarea contratreptelor cu titluri de cărți citite de tinerii LEO, începând cu prima treaptă/Abecedarul – a făcut înconjurul țării, leuții musceleni au venit cu ideea de a da o pată de culoare zonei centrale a Câmpulungului.

Aşa că, ieri, tinerii din LEOLUTION au început un nou proiect: „Vandalism elegant – aducem culoare în viața noastră!”.
„Pentru că în curând începe școala și timpul liber va fi tot mai puțin, după aprobări legale și consultări, am demarat o nouă acţiune. Bolarzii din fața Primăriei și Judecătoriei vor fi pictați cu geometrii de culori pastelate. Din loc în loc, adoptând stilul minimalist, vor fi prezente în stradă, doar pe bolarzi, bineînțeles, animale care să ne insufle prietenie – câinele, loialitate – calul, inteligență – elefantul, forță – leul, curaj – ursul…
Materialele de pictură au fost achiziționate de ei din fondurile strânse la diverse acțiuni pe care le-au organizat.”, ne-a precizat persoana care a pus bazele grupului LEOLUTION, Carmen Victoria Bârloiu.
Prezența tinerilor în stradă a stârnit interes, iar oamenii s-au oprit să vorbească cu ei și să-i laude sau … să mormăie în barbă lucruri indescifrabile.

Nici jandarmii n-au lipsit, pentru că au fost acolo ca să „monitorizeze” situația atrăgând atenția, cu politețe, să nu fie uitată păstrarea distanței.
„Mulțumim past-guvernatorului LIONS – Dan Șain, mereu alături necondiționat de leuți şi care n-a rezistat și s-a pus la mintea puzzel-ului de pictat!.

Impresionant a fost că un simplu trecător a venit și ne-a rugat: ”să nu vă simțiți jigniți și să primiți…vreau și eu să dau aceste 4 sticle de suc pentru copiii ăștia frumoși și talentați”.
În antiteză parcă, femeia de serviciu de la BigMall a ”ușuit” copiii de la baia din incintă: ”nu mai luați apă de aici, voi consumați și o plătim noi”! Mda – de-ale orașului! Bravooo, LEO Leolution!”, a mai precizat Carmen Bârloiu.
Tinerii care au avut iniţiativa de a da o pată de culoare municipiului Câmpulung prin muncă voluntară ce demonstrează nu numai talent, dăruire şi implicare, sunt: Teo Manu, Diana Pană, Georgiana Pătru, Sebi Crăciun, Bianca Păunescu, Luca Șipoteanu, Ioana Șovu, Bianca Staicu, Vlad Stănescu, Theo Brăgărea, Ioana Manole, Ana-Maria Cenușe, Roberta Craioveanu, Șerban Filote, Bianca Godea, Raluca Lăcătușu.

Proiectul demarat de leuţii musceleni va continua şi în zilele următoare până ce toţi bolarzii din zona centrală vor căpăta culoare, căci până ieri erau doar nişte inestetice „ornamente” stradale ce sunt menite să-i civilizeze pe şoferii obişnuiţi să parcheze/staţioneze pe trotuar.

Felicitări tinerilor pentru iniţiativă, pentru munca depusă şi pentru faptul că sunt un bun exemplu pentru întreaga comunitate, deoarece demonstrează că dacă există interes şi puţină voinţă totul este posibil. Şi că numai prin implicare directă se poate face ceva de care să fim mândri.

PUBLICITATE ELECTORALĂ PENTRU ALEGERILE LOCALE DIN 27 SEPTEMBRIE 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.