La începutul anului trecut aleşii locali au decis ca vechea Piaţa Vişoi să fie concesionată. Astfel s-a ajuns ca de abia spre finele lui 2017 să se încheie licitaţiile deschise privind concesionarea imobilului şi a terenul aferent.

Câştigător, contra unei redevenţe lunare de 23.000 lei lună, un chinez cu afaceri prin Balş, administrator al firmei SC XU SHENG COMINPEX SRL Balş.

Interesant că, deşi licitaţia a avut loc de ceva timp, chinezul nu a ajuns la primăria Câmpulung pentru a încheia contractul de concesiune şi a transforma fosta piaţă de cartier într-un mic „Dragon Roşu”, de fapt un magazin şi depozit online pentru vânzarea a diverse articole Made in China.

Dar şi mai interesant este că un unul dintre cei doi cinezi cu afaceri la Câmpulung şi-a închis magazinul (de la blocurile Turn) la începutul acestui an, iar despre cel ce se află la subsolul Big & Small se aude că e pe picior de plecare.

Conform altor bârfe, chinezul ce a câştigat licitaţia pentru concesionarea Pieţei Vişoi, dar nu a încheiat încă un contract cu primăria Câmpulung, şi-ar presa „concurenţa” să lase liber terenul unei unice afaceri chinezeşti la nivel local.

Este de completat că ceea ce chinezii consideră a fi pentru ei marfă de… export, adică marfa care este importată în România este în mare majoritate de mâna a şaptea. Mai exact multe dintre produsele Made in China ce se găsesc la preţuri astronomice în magazinele cinezeşti sunt de o calitate îndoielnică. Şi cu toate aceastea afacerile le merg ca unse, mai ales dacă punem în calcul şi faptul că România, pentru mulţi dintre chinezi, este şi Raiul Evaziunii Fiscale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.