În această lună, 23 de elevi de la Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I” Câmpulung au avut şansa de a vizita ţara lalelelor. Caroliştii fiind parte a unui proiect internaţional iniţiat de Fundaţia Olanda – România, un proiect de interacțiune directă între elevi ai Colegiului Național Pedagogic „Carol I” și una dintre cele mai prestigioase școli din Olanda – Gimnaziul Sorghvliet. Proiect ce îşi propune să stimuleze descoperirea celor două culturi și rolul interculturalității în dezvoltarea personală a tinerilor.
Pe larg, în perioada 20 – 26 martie 2017, caroliştii au participat la proiect însoțiți de profesorii Laura Căciulă și Cristina Boață.
Cei 23 de elevi români ce au vizitat Olanda sunt: cls. a IX-a – Sibianu Noemy, Badea Alexandra, Moiese Anca, Filipescu Ioana, Coșa Maria, Zidaru Bertha, Ștefan Alexandru, Țigău Sidonia, Dinu Roxana, Irimia Cristina; cls.a X-a – Ungureanu Șerban, Bragă George, Pătrășcan Teodora, Popescu Vlad, Palade Octavian, Lixandru Petrică, Florescu Șerban, Bârloiu Horia, Vlad Jean; cls. a XI-a – Ivașcu Sandra, Prunoiu Paula, Rădulescu Alina, Crîmpiță Maria.

Tot în această perioadă Sorghvliet a fost gazdă și pentru grupuri de elevi din Franța, Germania, Croația și Islanda și , așa cum apare pe site-ul official al școlii, este o premieră: „nu am primit niciodată atât de mulți elevi din atât de multe țări diferite”, aceasta fiind o mare oportunitate pentru elevii români de a interacționa, fie și tangențial, cu omologii lor din alte țări.
Caroliștii au fost găzduiți de familii olandeze pentru a percepe în mod direct cultura locală și obiceiurile zilnice ale acestora, iar printre activitățile oficiale de grup numărându-se participarea la ore/lecții în cadrul școlii, vizitarea muzeelor și a orașului Haga, activități sportive, vizitarea orașului Amsterdam, party-uri comune și cu elevii din alte țări.
Tinerii „ambasadori” români de la Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I” Câmpulung au vizitat și spațiul românesc din Olanda – Ambasada României în Regatul Țărilor de Jos de la Haga.
La rândul lor, elevii olandezi vor veni la Câmpulung în perioada 13 – 19 mai 2017, în cea de-a doua parte a schimbului de experiență prevăzut în cadrul proiectului.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.