THEODORA CIUREZU – RECITAL DE VIOARĂ LA MUZEUL MUNICIPAL CÂMPULUNG

Miercuri, 4 August 2021, ora 17.00, Secția de Istorie și Artă Plastică, din cadrul Muzeului Municipal Câmpulung, găzduiește un concert de excepție susținut de o câmpulungencă.

Evenimentul dedicat muzicii clasice este un plăcut prilej de a o putea aplauda pe tânăra violonistă Theodora Ciurezu, care va interpreta lucrări compuse de J.S. Bach, Ștefan Neaga, Vasile Filip și George Enescu.

”Vă așteptăm cu drag, pentru a ne bucura împreună de momente cu adevărat speciale!”, este invitația lansată de Muzeul Municipal Câmpulung. 

Intrarea este gratuită.

Violonista Theodora Ciurezu și-a început studiile muzicale la Școala de Muzică din Câmpulung – Muscel. A absolvit Liceul de Muzică din Brașov, iar mai apoi Facultatea de Muzică din cadrul Universității Transilvania din Brașov, domeniul licență – Interpretare Instrumentală și master – Stil și Performanță în Interpretarea Instrumentală și Vocală. De-a lungul parcursului său violonistic, a fost îndrumată de profesorii Valeriu Rogacev și Florin Ionescu – Galați.

S-a perfecționat la cursuri de masterclass cu renumiții profesori: Octavian Raţiu, Mihai Craioveanu, Alexandru Tomescu, Mihaela Tomescu, Eszter Kleinman-Stankowski. A urmat cursurile de masterclass organizate de Academia Regală de Muzică din Stockholm, Suedia cu profesorii: Eszter Haffner și Mihaela Martin (vioară), Celine Flamen (muzică de cameră) și Jukka-Pekka Saraste (orchestră).

A obținut numeroase premii la concursurile naționale și internaționale de interpretare instrumentală, dintre care amintim: Premiul I – Concursul Internațional Dan Cumpătă București, Premiul I – Concursul Internațional Sigismund Toduță Deva, Marele Premiu – Concursul Internațional Live Muse Art Oradea, Premiul I – Concursul Internațional Live Muse Art Arad, Premiul II – Festivalul Național Dinu Lipatti Pitești, Premiul II – Concursul Internațional Miniatura Romantică Galați, Premiul III – Concursul Național Edouard Caudella Iași, Mențiune – Concursul Internațional Remember Enescu Sinaia, Mențiune – Concursul Internațional Roman Boianciuc Reghin.

Are o activitate bogată artistică, susținând recitaluri în mai multe orașe din țară și din străinătate: Braşov, Câmpulung – Muscel, Sfântu – Gheorghe, Cluj – Napoca, Piteşti, Sinaia, Bușteni, Alba Iulia, Botoșani, Râmnicu – Vâlcea, Brăila, București, Ploiești și Stockholm. A concertat în calitate de solist alături de Filarmonica de Stat Botoșani, Filarmonica Ion Dumitrescu Râmnicu – Vâlcea, Orchestra Jesus Guridi Bilbao și Orchestra Facultății de Muzică Brașov. A susținut recitaluri în cadrul festivalurilor Remember Enescu (Sinaia, Bușteni, Brașov, București), Musica Coronensis, Musica Barcensis (Brașov) și Aurora Musica Festival (Stockholm).  A fost membră a Fundației Remember Enescu și a Orchestrei de Tineret Wonderful Youth Orchestra, condusă de maestrul Igor Coretti-Kuret.

În repertoriul ei, pe lângă multe alte lucrări consacrate din creaţia violonistică se regăsesc şi concertele pentru vioară şi orchestră de F. Mendelssohn-Bartholdy, P.I.Tchaikovsky, J. Brahms, W.A.Mozart, H. Wieniawski, L. van Beethoven, A. Glazunov și H. Vieuxtemps.

În prezent, este doctorandă a  Universității Naționale de Muzică din București și profesor titular de vioară la Colegiul de Artă Carmen Sylva din Ploiești.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.