Şi în Argeş se dau lupte politice crâncene, deşi de cele mai multe ori nu sunt la vedere şi nici nu se lasă cu declaraţii. Una dintre bătălii este cea pentru posturile din vârful piramidei sănătăţii argeşenilor, precum: DSP şi spitalele cele mai importante.

După cum bine se cunoaşte, în perioada Stării de Urgenţă, ministrul liberal al Sănătăţii a schimbat din funcţii atât manageri de spitale, cât şi pe directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.

Astăzi, a venit rândul social – democraţilor, care au trecut la numiri pe funcţii.

Mai exact, prin intrarea în vigoare a Legii nr. 55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în ceea ce privește sistemul sanitar, se menține modalitatea de numire, suspendare și eliberare din funcție a persoanelor care ocupă funcții de conducere de către autoritățile administrației publice locale, așa cum era reglementat înaintea instituirii stării de urgență.

„Astfel, în baza noilor prevederi, astăzi, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a emis următoarele dispoziții, cu aplicabilitate începând cu data de 18 mai 2020:

  • Numirea doamnei ec. Vasilica Bărbulescu în funcția de director financiar – contabil interimar la Spitalul Orășenesc Regele Carol I Costești;
  • Numirea domnului dr. Tudor Ionescu în funcția de manager interimar la Spitalul de Pediatrie Pitești;
  • Numirea domnului dr. Gabriel Copciag în funcția de director medical interimar la Spitalul Județean de Urgență Pitești;
  • Numirea doamnei ec. Florina Isabela Din în funcția de director financiar – contabil interimar la Spitalul Județean de Urgență Pitești.

În ceea ce privește conducerea Spitalului Județean de Urgență Pitești, Ordinul de Ministru privind suspendarea Adrianei Molfea din funcția de manager pe durata stării de alertă, emis în baza art. 21 din Ordonanța de urgență nr. 70/2020, a încetat să își producă efectele ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 55/2020. În consecință, doamna Adriana Molfea a revenit de drept în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Pitești, începând de astăzi, 18 mai 2020.”, se arată într-un comunicat al CJ Argeş.

Interesant fiind că, la ora actuală, Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti are doi manageri. Medicul Tiberiu Irimia numit de ministrul Sănătăţii, la solicitarea prefectului Emanuel Soare, şi Adriana Molfea, managerul suspendat pe perioada Stării de Urgenţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.