17 iunie 2020 este data la care se poate spune că la Câmpulung există un Spital în care persistă instabilitatea managerială, un Ambulatoriu de Specialitate în care funcţionează cabinete şi birouri ce stau să se dărâme şi, mai nou, un Laborator Real Time PCR pentru diagnosticarea COVID-19 fără avizul DSP.

Cu alte cuvinte, la Câmpulung, primează jocurile politice şi interesele de grup în detrimentul sănătăţii muscelenilor. Pentru că, s-ar mai putea menţiona şi importantul fapt că, având statutul de spital de suport pentru tratarea cazurilor de COVID-19 cu comorbidităţi, în cadrul Spitalului Municipal Câmpulung sunt plătite peste 600 de persoane ca să fie îngrijiţi, în medie, 30 – 40 de pacienţi.

Un haos generat de stări de urgenţă-n achiziţii şi stări de alertă-n management. O stare de haos generat de incapacitatea unora de a înţelege că Spitalul Municipal Câmpulung nu trebuie folosit ca principal agent electoral.

Şi în timp ce pe plan politic se duc lupte surde pentru câştigarea controlului asupra Spitalului Municipal Câmpulung, în joc fiind rularea banilor europeni pe achiziţii de echipamente şi materiale COVID-19 şi plasarea unor oameni pe nişte posturi, de sănătatea muscelenilor par a fi interesaţi doar sponsorii de bună credinţă, care ajută necondiţionat.

Un exemplu este cel al Fabricii de Ciment HOLCIM Câmpulung, care nu este pentru prima sau ultima dată când sprijină comunitatea locală şi, mai ales, Spitalul Municipal Câmpulung.

Şi în plină criză epidemiologică HOLCIM este cel mai important sponsor în investiţia pentru Laboratorul Real Time PCR, făcut în cadrul Centrului de Afaceri din Câmpulung. Un Laborator care a fost inaugurat la începutul acestei săptămâni, deşi nu are încă aviz sanitar de funcţionare. O inaugurare de la care a lipsit principalul sponsor, dar nu au lipsit cei interesaţi să-şi facă imagine pozitivă cocoţaţi de un munte de interese.

„Pentru Holcim România, Securitatea și Sănătatea angajaților, a partenerilor și a comunităților în care ne desfășurăm activitatea reprezintă prioritatea numărul 1, indiferent de context.

Din acest motiv, compania s-a  alăturat luptei împotriva epidemiei coronavirus alocând  55.000 euro în vederea achiziționării aparatului de testare COVID-19 de tip Real Time PCR și 20.500 euro pentru  achiziționarea materialelor de construcție necesare amenajării laboratorului pentru realizare a testelor.

Ne bucurăm că am putut ajuta comunitatea în acest proiect. Aşteptăm şi autorizarea DSP în vederea punerii în funcţiune şi vom fi şi mai bucuroși odată cu realizarea primului test la laboratorul din Câmpulung.

Avem  o tradiție de 15 ani, în care Holcim România a sprijinit anual dezvoltarea calității serviciilor medicale din Spitalul Municipal Câmpulung prin sponsorizări cu echipamente medicale performante.

Multă sănătate!”, este ceea ce precizează compania Holcim cu privire la sponsorizarea pentru achiziţionarea echipamentului de testare şi pentru materialele folosite la amenajarea Laboratorului Real Time PCR.

Galerie foto Laborator Real Time PCR Câmpulung

 

 

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.