Început de an nou cu scântei la Spitalul Municipal Câmpulung, unde rămăşiţele comunismului par să nu fi dispărut nici după 30 de ani de la Revoluţie şi unde, aşa numita „forţă sindicală” pare să fie un împătimit susţinător al intereselor conducerii unităţii de sănătate publică.

Din ceaţa ce tot acoperă Spitalul Municipal Câmpulung, asta de când a fost preluată conducerea de către economistul Nicolaie Alexe, a ieşit un nor gros de fum, fapt ce indică faptul că uşor şi sigur vor începe să iasă la lumină şi o serie de nereguli.

Scânteia a fost dată de intenţia unuia dintre angajaţii spitalului de a pune bazele unui nou sindicat care să apere drepturile şi interesele unei categorii de angajaţi trecuţi pe tuşă de liderul Sindicatului Sanitas, asistentul Gabriel Eana.

Totul a pornit de a invitaţia lui Sterian Picope de a forma un nou sindicat

Ca reacţie firească faţă de modul neloial  în care Sanitas le-a negociat salariile şi îi reprezintă, şi la Spitalul Municipal Câmpulung a apărut ideea înfiinţării unui nou sindicat, adresat în special funcţionarilor, registratorilor medicali şi muncitorilor.

În acest sens, în numele grupului de iniţiativă, economistul Sterian Pricope a lansat la birouri şi în ateliere următoarea invitaţie:

„Stimaţi colegi,

Aşa după cum bine ştiţi, personalul TESA şi muncitorii din sistemul spitalicesc au fost mereu nedreptăţiţi la negocierile drepturilor salariale şi nu numai. Şi alţi colegi de-ai noştri (biologi, biochimişti, farmacişti, brancardieri, îngrijitoare de curăţenie) sunt acum în aceeaşi situaţie nedreaptă. În plus, şi la Spitalul Municipal Câmpulung au fost şi sunt cazuri de abuzuri administrative şi juridice îndreptate împotriva unor salariaţi din aceste categorii.

Sindicatul Sanitas s-a dovedit a fi doar un colector de cotizaţii, dar nu ne-a reprezentat şi nu ne-a apărat efectiv niciodată. În schimb, şi la spitalul nostru s-a preocupat doar de drepturile colective sau individuale ale asistenţilor medicali, inclusiv prin acţiuni în justiţie. În schimb, atunci când a fost vorba despre funcţionari, registratori, muncitori sau îngrijitoare de curăţenie, a tolerat nedreptăţile echipelor directoriale. Sunt cazuri concrete pe care le ştiţi foarte bine, aşa că nu o să vin acum cu exemple.

Unii dintre dvs., din inerţie, aţi rămas membri ai Sindicatului Sanitas, amăgiţi, poate, de tichetele cadou care vă sunt oferite de sărbători. Ştiţi foarte bine însă că primiţi înapoi doar o mică sumă din ceea ce cotizaţi. V-aţi pus vreodată întrebarea ce se întâmplă cu restul banilor? V-a oferit vreodată cineva vreo justificare despre cheltuirea acestora? Aţi uitat de „liderul naţional” Marius Petcu, condamnat pentru corupţie, şi care avea un salariu lunar (din banii noştri!) de 28.000 lei, iar soţia lui, ca secretar general al Sanitas, încasa o leafă de 26.000 lei? Aţi uitat cum unii dintre dvs. aţi fost la mitinguri de protest la Bucureşti amăgiţi cu promisiuni şi lozinci, ca să constataţi apoi că la negocierile cu guvernul Sanitas-ul v-a trădat şi v-a folosit ca monedă de schimb?

Alţii dintre dvs. au renunţat la calitatea de membru de sindicat. E o atitudine pe care,  omeneşte, o înţeleg, dar care vă expune total. Un sindicat dedicat în mod real membrilor săi are multe pârghii legale prin care vă poate apăra la toate nivelurile.

Am ajuns, astfel, la problema pe care vreau să v-o supun atenţiei: înfiinţarea unui sindicat nou, care să ne reprezinte şi să ne apere cu adevărat. La nivel naţional – şi asta puteţi afla uşor de pe internet – astfel de organizaţii adresate muncitorilor, registratorilor şi funcţionarilor din spitale s-au înfiinţat în majoritatea spitalelor, inclusiv în Argeş. Conform legii, aderarea la un sindicat înseamnă şi dreptul de retragere oricând, necondiţionat şi fără obligaţia vreunei motivaţii.

Schimbarea legilor nu stă în puterea noastră, ca sindicat de unitate, dar ne vom afilia la o confederaţie. În schimb, cazurile de abuz şi de încălcare a legilor şi regulamentelor pot fi semnalate şi rezolvate pe plan local. Şi vă dau acum un exemplu: pe data de 4.11.2019 a fost semnat Contractul Colectiv de Muncă la Nivel de Sector Bugetar Sănătate pe anii 2019 – 2021. Cu aceeaşi dată, prevederile acestuia sunt obligatorii pentru toate spitalele, dar nimeni nu ne-a informat despre asta, deşi administraţia era obligată să o facă. Şi avem drepturi noi, pe care trebuie să le cunoaştem ca să le putem apăra sau revendica!

Iată de ce vă adresez invitaţia de a participa joi, 9 ianuarie 2020, ora 16.00, pe holul pavilionului administrativ, la şedinţa de constituire a sindicatului nostru. În mod deosebit trebuie să vă gândiţi la propuneri (decizia va fi luată prin votul tuturor) pentru funcţiile de preşedinte, vicepreşedinte, secretar, casier şi membri (în număr de 3) ai comisiei de cenzori. Vă invit să vă implicaţi şi să candidaţi pentru aceste funcţii. Apoi, trebuie stabilit nivelul cotizaţiei lunare (între 0,5% şi 1 % din salariu brut) şi tot împreună să stabilim cum vor fi utilizaţi aceşti bani. Eu susţin propunerea ca toţi cei aleşi să-şi desfăşoare activitatea sindicală pro-bono, adică fără a fi retribuiţi. Orice altă propunere, observaţie, etc. care are bază legală va fi discutată şi supusă votului.

Fac precizarea că această iniţiativă nu este şi nu trebuie să fie îndreptată, din start, împotriva administraţiei spitalului şi nici a colegilor de la Sanitas (cu care vrem să colaborăm pentru apărarea intereselor comune), ci este un instrument de luptă sindicală legală, dacă situaţia o va impune.

Dar mai multe vom discuta, cu siguranţă, la întâlnirea de joi, la care vă aştept şi în urma căreia veţi avea libertatea inclusiv de a decide dacă acceptaţi sau nu să vă număraţi printre membrii fondatori ai noului sindicat. Vă rog să distribuiţi invitaţia sau să-i informaţi şi pe ceilalţi colegi despre această iniţiativă.

Vă mulţumesc şi, indiferent de decizia dvs., vă doresc tuturor un an cât mai bun pe toate planurile! Ec. Sterian Pricope”.

Replica liderului Gabriel Eana

Şedinţa de constituire, la care s-au prezentat peste 30 de salariaţi, a fost obstrucţionată încă de la început de către managerul Nicolae Alexe şi de directoarea de îngrijiri asistenta Aida Cheche care s-au autoinvitat şi au deturnat permanent şi zgomotos întrunirea sub diverse pretexte: ba că procedura n-ar fi legală, ba că nu e nevoie de un nou sindicat, căci managerul ascultă şi rezolvă toate doleanţele, ba că Pricope ar avea interese personale în înfiinţarea acestei organizaţii sau că urmăreşte să creeze un conflict cu conducerea ş.a.m.d. Acapararea vocală a şedinţei, dar şi diverse şoapte discrete ale interpuşilor la urechea unor participanţi au condus la o stare de haos, unii părăsind şedinţa din care nu se mai înţelegea nimic, astfel că reuniunea a fost suspendată fără a se ajunge la vreun rezultat.

A doua zi, liderul Sanitas, as. Gabriel Eana, a distribuit, la rându-i, următoarea scrisoare deschisă adresată lui Pricope:

„Domnule Pricope Sterian,

Am intrat întâmplător în posesia materialului editat de către dumneavoastră, în care vă adresaţi colegilor noştri, erijându-vă într-un adevărat Mesia al luptei sindicale, acuzând un non-combat imaginar al Federaţiei Sanitas din România cu privire la apărarea drepturilor unor categorii de salariaţi, sau semnalând abuzuri care ar descrie o situaţie apocaliptică în derularea relaţiilor de muncă în cadrul spitalului nostru, toate acestea fiind rezultatul nepriceperii şi neimplicării dumneavoastră în activităţi sindicale, la care nu aţi participat, deşi în multe rânduri ar fi trebuit să o faceţi, pentru a vă susţine în mod activ drepturile.

Nu vreau să afirm că nu există probleme la nivel naţional cu privire la legea salarizării sau la actele normative complementare acesteia, documente care au creat şi creează în continuare forme de discriminare de neacceptat, dar afirm cu tărie şi cu argumente palpabile că eliminarea acestora reprezintă o prioritate pentru Sanitas. Pe plan local, vreau să vă informez că nu există situaţii de încălcare a drepturilor salariale, sau a altor drepturi prevăzute de legislaţia în vigoare (sporuri, vouchere de vacanţă, indemnizaţie de hrană), problemele existente fiind doar acelea cauzate de deficitul de personal, în special pentru acele categorii de personal pe care dumneavoastră le consideraţi favorizate (medici, asistenţi, infirmiere).

Speculând nemulţumirea firească a unor categorii profesionale, dumneavoastră încercaţi să-i atrageţi într-o capcană, determinându-i să părăsească cea mai mare organizaţie sindicală din sistemul sanitar din România, târându-i prin manevre obscure către organizaţii sindicale incapabile să le promoveze şi să le susţină drepturile, interesate doar de cotizaţiile acestora, cotizaţii necesare pentru susţinerea materială a unor ,,lideri naţionali”, prea numeroşi pentru o organizaţie atât de mică. (Federaţia TESA din Romania are un număr de membri mai mic decât Sindicatul Sanitas Argeş).

Faţă de aceste aspecte îmi pun întrebarea firească legată de motivul real al acestei revelaţii sindicale care v-a învăluit brusc cu atâta pasiune şi negăsind pe moment cauze justificate ale acesteia pentru un avantaj colectiv, pot să trag concluzia că sursa mobilizatoare nu este decât avantajul personal pe care vi-l doriţi prin ocuparea funcţiei de lider, atât de necesar pentru dumneavoastră în conflictul pe care îl pregătiţi şi îl doriţi cu conducerea Spitalului Municipal Câmpulung.

Este lipsit de etică din partea dumneavoastră să puneţi în pericol reprezentarea eficientă a unor categorii profesionale doar pentru a vă satisface un interes meschin, la fel cum este lipsit de etică să vorbiţi despre colaborarea cu  „colegii de la Sanitas” după ce proferaţi asupra lor acuzaţii fără acoperire, ceea ce din punctul meu de vedere vă dezvăluie un profil moral incompatibil cu acela al unui lider sindical capabil să reprezinte cu succes interesele membrilor săi.

În final îmi permit să vă adresez un sfat din calitatea mea de lider sindical cu experienţă, care are câteva realizări recunoscute în această activitate (Primvicepreşedinte al Sindicatului Sanitas Argeş, membru al Consiliului Naţional al Federaţiei Sanitas din România, organizaţie sindicală cu peste 100.000 de membri): folosiţi diplomaţia în locul conflictului, învăţaţi să construiţi în loc să distrugeţi!

Lider Sanitas, as. Eana Gabriel”.

Sanitas încasează anual de la Spitalul Câmpulung cotizaţii de peste două miliarde de lei!

În legătură cu această replică, economistul Sterian Pricope ne-a declarat: „Simpla alăturare a celor două scrisori cred că demonstrează cine din noi doi e de bună credinţă. Câteva precizări ţin să fac însă. Mai întâi, îi reamintesc public domnului Eana despre memoriul scris îi care i-am prezentat, şi pe care pot  să-l fac public, cu dovezi şi cu textul de lege despre cum managerul Nicolae Alexe, prin încercări de intimidare, voia să-mi impună să semnez ilegal documente care ar fi afectat drepturile salariale ale unor colegi. Puteam să mă adresez Inspectoratului Teritorial de Muncă sau altor organe de control, dar, ca să ne spălăm rufele în familie, am cerut medierea Sanitas, a cărui membru eram şi eu, şi unii dintre cei vizaţi. Deşi a recunoscut că am dreptate, n-a făcut nimic din ce a promis atunci, tot aşa după cum nu le-a acordat niciun sprijin registratorilor medicali care îşi caută pe cont propriu dreptatea în instanţă, chiar dacă dumnealui recunoaşte, în particular, că cererea lor e îndreptăţită. Se vede că s-a terminat solidaritatea Sanitas-ului tocmai la cinci angajaţi de la Câmpulung, deşi, după cum tot el mi-a confirmat, numai de la spitalul nostru marele sindicat încasează anual cotizaţii de peste două miliarde de lei vechi! Apoi, m-a pufnit râsul când mi-a reproşat lipsa de implicare în activitatea sindicală. La ce se referă, la simulacrul de alegeri interne, în care el şi soţia lui sunt aleşi şi realeşi în conducerea Sanitas Câmpulung? Sau că am intuit că nu-i pasă de restul personalului şi n-am mers să fac galerie în faţa Guvernului pentru drepturile lui de asistent medical? Degeaba recunoaşte acum că sunt inechităţi şi susţine că are „dovezi palpabile” despre luptele Sanitas pentru personalul TESA şi muncitori, că nimic nu e mai palpabil ca fluturaşul de salariu. Iarăşi, lipsa lui de obiectivitate e dovedită şi atunci când îmi aminteşte că personalul spitalului are drepturile achitate la zi. Păi ce, dacă apar sindicate noi, înseamnă că se pun astfel în pericol salariile oamenilor? Sau dă Sanitas-ul bani spitalului? Trec peste atacurile la celelalte organizaţii sindicale, dar, totuşi, de unde până unde spaima şi supărarea uriaşului Sanitas (citez: peste 100.000 de membri!) că l-ar părăsi câţiva oameni de la Câmpulung?

Cât despre insinuările legate de etică, profil moral şi interese personale şi meschine legate de viitorul sindicat, e caraghios că mă atacă tocmai Eana, care e, de când îl ştiu, bine înfipt la ţâţa sindicală. Să se calmeze, nu vreau să-i iau locul, dar îi pretind o minimă bună-creştere, fiindcă, în afară de vârstă, sunt multe alte diferenţe între noi, în ciuda lăudoroşeniei lui de reprezentant sindical de anvergură naţională.

Aşteptăm acum reacţia managerului Nicolae Alexe, a liderului Gabriel Eana şi a directoarei Aida Cheche, dar, oricum, vom reveni cu informaţii extrem de interesante despre ceea ce se întâmplă în spitalul nostru…”.

Ca şi concluzie finală, putem spune că Spitalul Câmpulung pare că s-a transformat într-un SRL patronat de economistul Nicolaie Alexe. Pentru că, numai un stăpân poate să aibă o astfel de atitudine vizavi de intenţia angajaţilor de a-şi forma o structură organizatorică liberă prin care să le fie apărate drepturile. Într-o societate normală fiind inadmisibilă apariţia unei situaţii precum cea prezentată mai înainte. Cert fiind că nu mai miră pe nimeni ceea ce se poate întâmpla la Câmpulung, unde bine se cunoaşte că însuşi managerul spitalului a fost numit printr-un aşa zis „concurs”.

Vom reveni cu amănunte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.