În data de 18 noiembrie 2022, parlamentarul argeșean Simona Bucura Oprescu a avut rolul de moderator al Conferinței Naționale ”Prevenirea abuzului și violenței asupra copilului reflectată în planul politicilor publice”, organizată la Palatul Parlamentului de Federația Internațională a Comunităților Educative, Secțiunea România – (FICE) România.

Principalele teme puse în discuție au fost accesul la educație al copiilor, protecția lor și a familiilor și combaterea violenței, precum și analize și bune practici în domeniu.

Parteneri în organizare au fost Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Comisia pentru Afaceri Europene a Senatului României, Agenția Națională Antidrog, Asociația Comunelor din România, Asociația Directorilor Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Tribuna Învățământului.

”Lucrările conferinței au adus în discuție probleme concrete precum violența și protecţia copiilor în școalǎ, creșterea gradului de conștientizare a prevenirii violenței psihologice în școală, prevenirea şi combaterea violenţei domestice, dar și a abuzurilor asupra copiilor în mediul online și, nu în ultimul rând, rolul mass-media în confruntarea violenței asupra copiilor.

O garanție a atenției pe care executivul o acordă acestor probleme a fost prezența în conferință a colegei mele, doamna Gabriela Firea, Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Este pentru prima dată când în România politicile pentru familie, tineret și copii sunt gestionate unitar, prin existența acestui nou minister.

Am fost totodată bucuroasă să văd participarea unei delegații a DGASPC Argeș la eveniment, condusă de doamna Director General Tatiana Eftime.

Îi felicit și le mulțumesc organizatorilor evenimentului, domnului Profesor Toma Mareș, președinte al FICE România, doamnei senator Gabriela Crețu, domnului Prof. Univ. Dr. Emerit Ioan Neacșu, alături de care am avut plăcerea să moderez acest eveniment și tuturor celor implicați în domeniul asistenței sociale.”, a declarat deputatul Simona Bucura Oprescu.

Evenimentul s-a înscris în reprezentarea țării noastre de către FICE România în campania globală  „19 Zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor”, desfășurată anual sub egida Fundației Summit-ul Femeilor Lumii/World Women’s Summit Foundation, Geneva.

FICE România este singura organizație din România recunoscută la acest nivel prin performanțele de profil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.