Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a (EN VIII 2021) se va desfășura în perioada 22 iunie – 4 iulie 2021. La nivelul județului Argeș, s-au înscris, pentru susținerea examenului, un număr de 4160 absolvenți ai clasei a VIII-a, din 136 unități de învățământ.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Argeș, din cei 4160 candidați, 1724 sunt din mediul rural și 2436 din mediul urban. Pentru 37 de elevi s-au aprobat cereri pentru adaptarea condițiilor de examen conform particularităților candidaților în baza Procedurii nr. 1526/DGIP/12.03.2021 cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor.

„Examenul de Evaluare Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2020-2021, are ca element de noutate tipărirea, în ziua de examen, a subiectelor în formă de broșură pentru probele scrise la Limba și Literatura Română, Matematică și Limba și Literatura Maternă (pentru elevii care frecventează școli cu predare în limba maternă). Broșura se predă la finalul probei și, întrucât conține subiectele și rezolvarea acestora, nu rămâne în posesia candidaților.

Sfaturi pentru candidați:

– Asigură-te că ai la tine: actul de identitate, stilou/pix de culoare albastră, creion, gumă de șters, riglă, apă, șervețele!

 – Când primești broșura, citește subiectele pentru a te familiariza cu ele, apoi citește din nou, în întregime, TOATE subiectele și folosește cel puțin 5 minute pentru a te obișnui    cu cerințele.

 – Identifică tipul de cerințe specific fiecărui subiect și alege să începi cu subiectul pe care-l stăpânești cel mai bine și fă-i acestuia, în minte sau pe o ciornă, un plan schematic de rezolvare.

 – Rezervă un interval de 10-15 minute, la final, pentru citirea și verificarea întregii lucrări.

ÎN ACEASTĂ ZI, FII CEA MAI BUNĂ VERSIUNE A TA!

MULT SUCCES!”, se arată în comunicatul semnat de către inspectorul școlar general, prof. Elena-Liliana Murguleț.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.