Senatorii PSD – ALDE nu au fost de acord cu majorarea alocaţiilor pentru copii!

Proiectul legislativ referitor la indexarea în raport cu inflaţia a alocaţiilor de stat pentru copii, iniţiat, de doi deputaţi ai PNL, a fost respins de majoritatea PSD – ALDE din senatul României.

Printre senatorii care au votat împotriva majorării alocaţiei copiilor de la 84 lei, în prezent, la 200 de lei, se numără şi aleşii argeşenilor, senatorii Şerban Valeca şi Gheorghe Marin.

Pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de decizia colegilor din Senat, liberalii au început o campanie de imagine a celor ce n-au dorit creşterea alocaţiilor.

„Ei sunt senatorii PSD din ARGEȘ care au votat împotriva majorării alocației la copii!

România are cea mai mică alocație din Uniunea Europeană, de doar 18 euro”.

Proiectul respins de senatori urmează să fie supus votului în Camera Deputaților. Proiectul de lege a fost gândit ca o completare a alin.(1), art.3 din Legea nr.61/1993, privind alocația de stat pentru copii și prevede ca aceasta să se majoreze anual cu 100% din rata medie anuală a inflației, potrivit portalînvățământ.ro

Până se vor decide şi deputaţii, alocațiile vor rămâne la nivelul anului 2015, adică la valoarea de 200 de lei lunar pentru copiii de până în 2 ani și 84 de lei lunar pentru minorii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.