UPDATE

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu unanimitatea consilierilor prezenţi la şedinţă, după o prezentare care nu a durat nici cinci minute. Cu alte cuvinte, tocmai s-a înfiinţat Direcția de Asistență Socială Câmpulung, iar cât de curând vor fi scoase la concurs şi posturile momentan vacante.

 

Joi, 15 martie a.c., consilierii municipali câmpulungeni sunt convocaţi pentru ora 16.00 la o şedinţă extraordinară care are pe ordinea de zi un singur proiect de hotărâre.

Proiect de hotărâre face referire la înființarea Direcției de Asistență Socială Câmpulung, cu personalitate juridică, prin reorganizarea Serviciului Public de Asistență Socială Câmpulung şi  aprobarea organigramei, statului de funcții și Regulamentului de organizare și funcționare.

În acest sens a fost a fost inițiat şi Regulamentul de Organizare și Funcționare al Direcției de Asistență Socială Câmpulung, în care se regăseşte şi cine va face parte din Colegiul Director al noii Direcţii.

„Conform aceluiași act normativ, se constituie Colegiul Director al Direcției de Asistență Socială Câmpulung, având următoarea componență:

–      Președinte: Secretarul Primăriei municipiului Câmpulung;

–      Membrii: Directorul Executiv al Direcției de Asistență Socială Câmpulung, 1 Reprezentant cu atribuții în domeniul beneficiilor sociale, 1 Reprezentant cu atribuții în domeniul protecției copilului, 1 Reprezentant cu atribuții în domeniul Autoritate Tutelară, 1 Reprezentant cu atribuții în domeniul spațiu locativ şi 1 Reprezentant Poliția Locală”.

Tot potrivit Regulamentului de Organizare și Funcționare al Direcției de Asistență Socială Câmpulung în componenţa noii Direcţii din subordinea directă a primarului Liviu Ţâroiu vor face parte mai multe compartimente, se pare mai stufoase decât numărul actual al angajaţilor Serviciului Public de Asistență Socială Câmpulung, respectiv 11 compartimente şi un îngrijitor clădiri:

         Compartiment Persoane cu Handicap, Persoane Vârstnice și Fond Locativ;

         Compartiment Prestații Sociale, Protecția și Promovarea Drepturilor Copilului;

    Compartiment Intervenții în Situații de Urgență, Abuz, Neglijare și Prevenire Marginalizare;

         Compartiment Asistență Medicală Comunitară;

         Compartiment Monitorizare și Incluziune Socială;

         Compartiment Asistenți Personali;

         Compartiment Contabilitate, Informatică și Administrativ;

         Compartiment Juridic, Resurse Umane;

         Compartiment Achiziții, Programe , Proiecte;

         Compartiment Arhivă și SSM;

         Compartiment Registratură, Comunicare, Relații cu Publicul și Evaluare Inițială

         Îngrijitor clădiri.

Efectiv, la ora actuală la Serviciul Public de Asistență Socială Câmpulung sunt angajate 12 persoane pe funcţii publice plus un număr de aproape 60 de asistenţi personali.

După înfiinţarea noii Direcții de Asistență Socială Câmpulung numărul angajaţilor o să fie dublat mai ales la capitolul funcţii publice şi funcţii contractuale de execuţie, existând în ştatul de funcţii SPAS mai multe locuri vacante.Am luat punctul de vedere al directorului Serviciului Public de Asistență Socială, Cătălin Bădița, care ne-a explicat că în tabel funcțiile   publice sunt aceleași cu cele de execuție. Astfel că, la numărul actual de angajați de: 10 funcții publice de execuție și o funcție publică de conducere plus 59 de funcții contractuale de execuție se vor mai adăuga un număr de 9 posturi vacante pentru funcții publice de execuție și 19 locuri vacante pentru funcții contractuale de execuție.

Noua Direcție ce, cel mai probabil o să fie înființată prin votul aleșilor locali, va crea 28 de noi posturi vacante la stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.