Se întâmplă în Argeș! PSD face reclamă la „furazolidon”!

Dan Manu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş nu mai ştie cum şi în ce fel să facă reclamă partidului pe care îl reprezintă.

În 2018, s-a folosit de „Centenar” pentru a plimba o flacără prin localităţile Argeşului, iar acum marchează cu sigla PSD toate investiţiile din comune prin proiectul „Consiliul Județean Argeș susține dezvoltarea satului argeșean”.

Şi cum „reclama e sufletul comerţului”, chiar şi în privinţa viitoarelor tururi de scrutin, campania electorală începută de şefii judeţului continuă şi în şcoli prin folosirea programelor lapte, corn şi fructe.

Astfel că, la începutul acestei săptămâni, preşedintele CJ Argeş Dan Manu a fost personajul principal dintr-o „reclamă” cu… mere, cornuri şi lapte. Un amestec de alimente care, dacă sunt consumate la o singură masă, pot fi tratate cu furazolidon.

Interesantă ar fi fost, totuşi, şi grimasa celui ce ţine în mână frâiele Argeşului în momentul în care ar fi testat produsul „corn”. Produs care, de cele mai multe ori, ajunge la copii sub formă de ceva impropriu consumului, pentru că nu are nici gust, dar nici proaspăt nu este.

Însă, copiii ar trebui să se arate recunoscători partidului de guvernământ, deoarece „începând  de marți, 26 martie a.c., 59.773 de preșcolari și elevi din județul Argeș vor primi mere, de două ori pe săptămână, în cadrul Programului pentru Școli al României, parte a Programului Uniunii Europene de încurajare a consumului de fructe, legume și lapte în școli.”, potrivit celor precizate de Consiliul Județean Argeș.

Instituţia reuşind, în plin semestru al doilea al anului şcolar 2018 – 2019, să definitiveze procedura de achiziție privind furnizarea de mere în grădinițele și școlile din județul Argeș, semnând acordul cadru nr. 3971/20.03.2019, pentru Lotul 1- Zona de Sud cu valoarea maximă de 2.846.169,36 lei fără TVA, furnizor S.C. MATRA S.R.L., respectiv acordul cadru nr. 3970/20.03.2019, pentru Lotul 2- Zona Nord, cu valoarea maximă de 2.930.828,40 lei, furnizor S.C. MATRA S.R.L..

Durata acordurilor cadru este de 3 ani, până în iunie 2021, iar prețul licitat per bucată măr este de 0,54 lei fără TVA. În baza acordurilor cadru, anual se vor încheia contracte subsecvente, cu reofertare de preț, dar fără a se depăși prețul prevăzut în acordul cadru. Plata produselor se va face în funcție de cantitățile efectiv livrate și confirmate de către școli și grădinițe.

Conform ofertei tehnice a furnizorului, merele sunt din soiurile Idared și Golden, provenind de la Institutul de Pomicultură Mărăcineni, vor avea un gramaj de minimum 100 grame și vor fi distribuite săptămânal și bisăptămânal, pentru preșcolarii din grădinițele de stat și private, cu program normal, de patru ore, și pentru elevii din clasele 0-VIII.

Şi pentru că este an electoral, merele vor ajunge la elevi, de două ori pe săptămână , ba mai mult şi ambalate „fruct cu fruct”.

De subliniat fiind că, până în prezent foarte mulţi dintre elevi nu au primit mere decât o dată sau de două ori pe an, deşi în acte merele au fost distribuite către şcoli cu destinaţia finală preşcolari şi şcolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.