Generaţia experiment a miniştrilor „uite manualul nu e manualul” a început de când cu clasa zero. Lipsa manualelor, programe şcolare date peste cap şi copii din ce în ce mai prinşi de auxiliare este rezultatul unui învăţământ dat peste cap de cei ce s-au perindat pe la vârful Ministerului Educaţiei.

În noul an de învăţământ 2017 – 2018, ministrul Liviu Pop, posibil viitor nominalizat la Cartea Recordurilor pentru introducerea manualului de Educaţie Fizică şi Sport, a reuşit performanţa de a sări peste nivelul înţelegerii omului de rând. Căci trebuie să fi ori nebun de legat ori total dezinteresat ca să nu vezi unele aberaţii din noile manuale cu greu şi sume importante scoase de pe sub tipare.

Interesant că din cele cinci variante de manual pentru clasa a V-a una dintre ele învaţă elevii şi cum să folosească manualul. Posibil că şi acesta o fi vreun  sport, dacă cei ce l-au introdus în programă consideră efort fizic sporit în ceea ce priveşte învăţatul din manual.

Şi aşa că, elevii vor putea învăţa … din clasa a V-a şi cum să folosească un manual, ba chiar un manual de Educaţie Fizică şi Sport. Şi asta în lipsa altor manuale mult mai importante pentru buna lor educaţie.

Şi mai mult, întrebarea multor părinţi este aceea că manualele vor determina profesorii să facă orele de Educaţie Fizică şi Sport aşa cum se cuvine, pentru că din câte se ştie majoritatea cadrelor didactice de profil sunt de cele mai multe ori preocupate de a întocmi proiecte şi alte documente decât de a fi în sala de sport sau pe un teren de sport şi a desfăşura în condiţii o oră de curs. Căci nu puţini sunt elevii ce nu ştiu a face diferenţa între sfoară şi şpagat, diferenţa între handbal şi baschet, sau fotbal şi tenis cu piciorul … Exemplele putând continua! Dar, copiii noştri vor învăţa cu ce viteză aleargă ghepardul şi un joc de-a crabii şi creveţii! Şi multe multe altele care să-i transforme în mici viitoare genii ale politicii. O politică de vârf ce, după cum se vede, nu are nevoie de educaţie, ci de cât mai mulţi proşti!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.