„Schimbă-ţi viitorul!” Angajaţii primăriei, cu sporuri de 25%, caută voluntari care să-i ajute la cheltuirea a 4 milioane de euro!

Săptămâna trecută s-a desfăşurat primul workshop din cadrul proiectului „Schimbă-ţi viitorul! Dezvoltarea socială şi economică a persoanelor defavorizate din zona de Nord a Municipiului Câmpulung”. O întâlnire la care au participat reprezentanţii unor instituţii de învăţământ şi cei ai unor asociaţii şi ONG-uri zonale. Tema propusă pentru prima întâlnire a fost cea a „voluntariatului”. Mai exact aceea de a se găsi „modalităţile concrete prin care se poate constitui o reţea sustenabilă de parteneri sociali la nivelul municipiului Câmpulung”.

Totodată s-au prezentat propuneri de activităţi de implicare socială şi s-au discutat temele şi activităţile în care pot fi implicaţi atât participanţii la proiect, cât şi beneficiarii.

Proiectul este încadrat în Programul Operaţional Capital Uman, fiind cofinanţat din Fondul Social European. Fiind vorba de sprijinirea persoanelor aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din comunităţile marginalizate (non-roma) din municipiu.

Valoarea totală a cheltuielilor eligibile pentru proiectul„Schimbă-ţi viitorul! Dezvoltarea socială şi economică a persoanelor defavorizate din zona de Nord a Municipiului Câmpulung”, care va fi derulat pe o perioadă de 34 de luni, în perioada august 2017- iunie 2020, este de 16.867.983,53 lei (aproape 4 milioane de euro), repartizată pe cei cinci parteneri ai proiectului în funcție de activitățile asumate în cadrul proiectului, astfel:

  1. Beneficiar, în calitate de „Partener 1” – Municipiul Câmpulung – 8.084.747,34 lei
  2. „Partener 2” – SC Agrafics Communication SRL – 4.223.469,58 lei
  3. „Partener 3” – SC Profi Jobs Consulting SRL – 3.748.512,03 lei
  4. „Partener 4” – Serviciul Public de Asistenţă Socială Câmpulung – 2.029.658,02 lei
  5. „Partener 5” – Şcoala Gimnazială „C.D. Aricescu”, fostă nr. 2 – 781.596,56 lei

În cadrul proiectului au un spor salarial cinci persoane din cadrul Administraţiei Publice Locale, ca parte a echipei de proiect:

Primarul Liviu Ţâroiu are un salariu de bază lunar de 12.350 lei pe lună plus 25% ca procent pentru implementare proiect.

Directorul executiv Violeta Iarca – 10.070 lei pe lună plus 25% ca procent majorare echipă nominalizată proiect.

Consilier superior Ramona Simion, şefa Compartimentului Resurse Umane, Registratură – 5.425 le lunar plus 25% ca procent majorare echipă nominalizată proiect.

Inspector superior I Iuliana Ungureanu – 5.700 lei pe lună plus 25% ca procent majorare echipă nominalizată proiect.

Cătălin Bădiţa, directorul executiv al Serviciului Public de Asistență Socială – 10.070 lei plus 25% ca procent majorare echipă nominalizată proiect.

Şi cu toate acestea, în timp ce primarul şi patru persoane din a sa subordine beneficiază de sporuri lunare de 25%, ca parte a echipei de proiect, se caută oameni care să facă voluntariat în cadrul proiectului.

Un gest de început, demn şi foarte simplu, putând fi acela de a renunţa şi salariaţii primăriei la sporul de implementare proiect în ideea promovării noţiuni de voluntariat şi poate atunci se vor găsi şi câmpulungenii care să agreeze ideea de a sprijinii iniţiativa partenerilor din proiect de a căuta voluntari pentru buna cheltuirea celor aproape 4 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.