Ca fost reprezentant al Guvernului în teritoriu, Emanuel Soare, președinte al Forța Dreptei Argeș, ne-a declarat ce ar fi făcut domnia sa pentru gestionarea problemei Bulevardului ”Pardon”. Mai mult, fostul prefect de Argeș a pus degetul pe rana deschisă a Câmpulungului și a subliniat că acțiunea prefectului Radu Perianu a fost una politică, care nu a avut de-a face cu buna administrație.

”În scurta perioadă pe care am prins-o ca prefect al județului Argeș în cea mai cumplită perioadă sanitar mondială, prioritățile noastre au fost altele, acelea legate de protejarea sănătății. Dar dacă am fi avut timp să facem și alte lucruri, care țin de activitatea Prefecturii, vă asigur și tot ceea ce am făcut eu în acea perioadă ar argumenta faptul că eu niciodată nu aș fi acționat așa cum acționează prefectul în această perioadă.

În legătură cu Bulevardul Pardon din păcate, prefectul nu a acționat administrativ la această situație, ci pur politic. Prefectul are obligația de a fi în teren și de a cunoaște toate aceste situații și de a discuta și colabora cu autoritățile locale pentru a găsi soluții bune pentru cetățeni. Acesta este rolul prefectului în teritoriu ca reprezentant al Guvernului nu să împiedice autoritățile locale mai ales că avea și termenul legal la dispoziție destul de suficient ca să permită reglarea acelor chestiuni birocratice pentru ca în toată această perioadă bulevardul să fie realizat pentru că întotdeauna hârtiile se pot pune la punct mai ușor decât să blochezi o lucrare atât de importantă pentru Câmpulung. Pentru că a blocat efectiv viața socială și economică de aici. A afectat afacerile oamenilor din zonă, a afectat locurile de muncă. Noi, pentru că ne pasă de cetățeni, suntem aici prezenți și vrem să le arătăm oamenilor că există soluții iar dacă oamenii de caracter sunt în funcții publice atunci și soluțiile sunt altele. Oamenii trebuie să înțeleagă faptul că dacă s-a pornit o acțiune în instanță ea trebuie să fie dusă până la capăt și Prefectura are obligația de a-și apăra interesele până la capăt. Nu există posibilitatea în acest moment ca Prefectura să renunțe la ceea ce legea o obligă să facă. Tocmai de aceea era important ca în această situație administrativă să nu se ajungă la procesul din instanță. Erau alte căi administrative de rezolvare a situației de a nu se ajunge aici. Până nu se încheie situația nu se va putea face nimic aici!”.

Oprirea lucrărilor pentru modernizarea și reabilitarea Bulevardului ”Pardon” a fost una dintre marile gafe făcute de Alina Gorghiu, pentru că nu credem că altcineva îi putea impune prefectului Radu Perianu să comită o astfel de greșeală fără a avea puțină înțelegere pentru a se găsi alte căi legale de rezolvare a problemei. De precizat fiind că în alte situații prefectul Radu Perianu a fost extrem de îngăduitor și a știut să folosească muchia legii. Exemplu: cazul  primarului liberal al comunei Mioarele, care a fost găsit de ANI în conflict de interese, iar același Radu Perianu, în calitate de prefect al PNL, a găsit de cuviință că nu este necesară suspendarea sa din funcție și este mult prea îndeajuns ca Gheorghe Șucu să fie sancționat cu diminuarea indemnizației de primar cu 10% pe o perioadă de 2 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.