S-a confirmat oficial că prin Muscel bântuie Pseudoturbarea! Angajaţii DSVSA Argeş dorm pe funcţii, în timp ce oamenii şi animalele sunt în pericol!

Suspiciuni că una dintre cele mai cunoscute carmangerii din Muscel vinde carne contaminată cu Boala lui Aujeszky (Pseudorabie)!

La finele lunii mai, un bucureştean, ce deţine o casă de vacanţă în comuna Schitu Goleşti, ne-a sesizat asupra faptului că opt pisici i-au murit în chinuri groaznice după ce au consumat organe de porc infestate cu un virus ce face ravagii printre animale. Respectiv bojoc de porc cumpărat de la una dintre cele mai cunoscute carmangerii din zona Pieţei Centrale a municipiului Câmpulung.

A durat aproape trei săptămâni până ce s-a confirmat oficial faptul că felinele lui Dan Duţă au murit din cauza contactării virusului Bolii lui Aujeszky (Pseudorabie), un virus ce se răspândeşte cu rapiditate printre animale şi pentru care nu există tratament, ducând în timp foarte scurt la deces.

Deşi a făcut sesizări către proprietarul carmangeriei, către angajaţii Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş şi către presă, Dan Duţă a fost nevoit să ducă cadavrele congelate a două dintre feline la IDSA Bucureşti, pe propria cheltuială, pentru a se stabili cauzele exacte ce-au dus la decesul celor opt pisici.

În timp ce bărbatul se plimba din uşă în uşă cu două pisici congelate în sacoşă, veterinarii argeşeni ridicau din umeri şi nimeni nu s-a alarmat. Ce să mai spunem de luarea vreunei măsuri!

„Vă transmit Buletinul de analiză nr. 12607/12.06.2018 referitor la Boala lui Aujeszky, emis de IDSA (Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală) Bucureşti.

    Rezultatul este pozitiv, se arată că animalele prezentau agenţi patogeni. Adică pisicile au virusul specific bolii, deci au murit de EPIDEMIA declanşată de Boala lui Aujeszky.

    IDSA Bucureşti a trimis Buletinul de analiză şi la DSVSA Argeş, acolo unde doamna doctor Muşat de la laboratorul lor îmi afirma tendenţios că Boala lui Aujeszky este eradicată în Romania. Poate aşa îşi va actualiza cunoştinţele şi doamna doctor Muşat, care îmi mai afirma că ei “n-au proceduri”, deşi Ordinul ministrului este clar, în privinţa asta. Au refuzat să se sesizeze la cerea mea, însă eu nu am demonstrat că nu m-am înşelat şi pisicile au pierit din cauza unei epidemii a unei boli transmisibile printre animale, după contactarea virusului în urma consumului de organe infestate cumpărate de la Măcelăria lui Bâlea, de la Piaţă.

    Rezultatul a fost trimis şi la ANSVSA şi la Serviciul Epidemiologie. Deci, este vorba de o epidemie.

    Vor lua măsuri organele “abilitate”, sau vor pune batista pe ţambal, aşteptând să se îmbolnăvească şi oamenii (Doamne fereşte!) de la carnea comercializata la Măcelăria Bâlea din Piaţa Centrală a Câmpulungului? La om nu e fatală, dar nici bună nu e, nu-i nici-o fericire să te îmbolnăveşti cu carne infectată cu viruşi de falsă turbare!

Ce facem şi cu miile de animale în pericol? Cai, vaci, oi, pisici, câinii, etc? Pentru animale boala este fatală, aproape în toate cazurile. Ele nu contează?”, ne-a precizat Dan Duţă în mail-ul în care ne-a transmis şi o copie a Buletinului de analiză prin care este confirmat faptul că cele opt pisici au murit din cauza contactării Bolii lui Aujeszky.

Cazul, la primele aparenţe destul de banal, este de o gravitate extremă dacă este să ne gândim la reacţia oamenilor plătiţi din banul public pentru a veghea la sănătatea populaţiei. Chiar şi somptuoasa titulatură a Direcţiei, cea de „Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor” spune îndeajuns de multe pentru ca orice om să se ştie în siguranţă atunci când cumpără carne sau anumite produs lactate despre care se spune că sunt verificate şi paraverificate, se pare că de aceeaşi oameni care nu cunosc că şi simpla suspiciune a unei eventuale epidemii reprezintă un risc şi trebuie luate măsuri.

Interesant fiind reacţia celor direct responsabili cu anunţarea pe linie ierarhică a suspiciunii că la Schitul Goleşti, respectiv într-o carmangerie din Câmpulung, există riscul ca marfa (carnea de porc) să fie contaminată cu un virus periculos (în caz pentru animale).

Iniţial, omul care striga că i-au murit opt pisici de Boala lui Aujeszky, după ce le-a dat bojoc contaminat, a fost trimis de la carmangerie la medicul veterinar al Pieţei Centrale – reprezentant DSVSA Argeş, după care la medicul veterinar al comunei Schitu Goleşti, tot DSVSA Argeş, după care chiar la DSVSA Argeş, de unde a plecat de unul singur la IDSA Bucureşti.

Acum, după ce a fost confirmată existenţa virusului, medicul veterinar Dan Viorel Şerb, reprezentantul Direcţiei la nivel de Câmpulung, ne-a spus telefonic că după primirea oficială a Buletinului de analiză a existat o discuţie la nivel de DSVSA Argeş, dar că nu este în aria de acoperire a domniei sale, ci pe aria comunei Schitu – Goleşti, acolo unde au murit animalele. Contactat telefonic şi medicul veterinar Sorin Spînu, reprezentantul Direcţiei la Schitu – Goleşti, acesta ne-a precizat că nu ştie nimic şi că nu a fost informat despre acest subiect, de aceea ne-a rugat să ne adresăm direct DSVSA Argeş, instituţie unde nu am reuşit să dăm de un număr de telefon la care să ne şi răspundă cineva.

AICI! Buletinul de analiză!!!

În materialul video relatarea făcută de Dan Duţă înainte de a avea confirmarea că pisicile au murit de Boala lui Aujeszky.

CITEŞTE ŞI!

 

1 COMENTARIU

 1. Cum de afirma dr Serb Dan Viorel, punct de lucru DSVSA Piata Centrala, Campulung, ca nu este “in aria de acoperire a domniei sale, ci pe aria de acoperire a comunei Schitu Golesti, acolo unde au murit animalele”?!
  Este autist?
  Daca ma impusca cineva in Campulung si mor la Schitu Golesti cauta ucigasul la Schitu Golesti?!
  Am scris cu subiect si predicat ca am cumparat carne infestata de la Macelaria “Balea” de la Piata Centrala Campulung, aflata in aceiasi cladire cu sediul punctului de lucru unde isi desfasoara activitatea si de unde isi ia salariul.
  E un copil de 2 ani care daca isi acopera ochii cu palmele crede ca nu il mai vede nimeni?!
  E ditamai omul cu mustata alba, nu un copil de 2 ani.
  Penibil!
  El trebuie sa ia masuri sa caute sursa epidemiei si sa o izoleze, nu sfantul duh. Vai de capul nostru cu asa doctori la sanatatea si siguranta alimentara. Putem muri pe capete, ca ei o sa dea vina pe razele de luna, care nu sunt in “competenta” lui.
  Dar, oare el este competent?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.